background img
banner
banner

«Καθαρό» το Α.Τ. Αιγίου

32 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ 9 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Λήξη συναγερμού το απόγευμα της Τρίτης 13/10 στο Α.Τ. Αιγίου, όταν έφτασαν στο Νοσοκομείο Αιγίου τα αποτελέσματα από τα μοριακά τεστ 17 ακόμα αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων, όλα αρνητικά στον κορωνοϊό. Θυμίζουμε ότι στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος είχαν κρατηθεί προσωρινά 6 αλλοδαποί που προορίζονταν για το κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Κόρινθο, ένας εκ των οποίων Αφγανός, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ότι μεταξύ τους ήταν κι ένας ανήλικος, δεν επιβεβαιώνεται από αστυνομικές πηγές.

Έκτοτε για προληπτικούς λόγους 32 αστυνομικοί και 9 πολιτικοί υπάλληλοι του Τμήματος έδωσαν δείγμα στο Νοσοκομείο.

Τα πρώτα 24 βγήκαν αρνητικά με τα αποτελέσματα να φτάνουν το περασμένο Σάββατο και χθες στις 5μμ ήρθαν και τα υπόλοιπα 17, επίσης αρνητικά.

Η Αχαΐα παραμένει στο πορτοκαλί επίπεδο του χάρτη επικινδυνότητας που σημαίνει ότι τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό που έχουν τεθεί σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα, θα συνεχίσουν να ισχύουν. Η μόνη διαφορά που υπάρχει, από τις προηγούμενες ημέρες, είναι η μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός. Πάντως τα νούμερα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά δεδομένου ότι από τα 239 κρούσματα που καταγράφηκαν από την αρχή της πανδημίας, δηλαδή από τον περασμένο Μάρτιο, τα 96 έχουν σημειωθεί από την 1η Οκτωβρίου ως σήμερα.

Χθες είχαμε μόλις ένα κρούσμα στο νομό, ωστόσο σε υγειονομικό επίπεδο η κατάσταση έγινε έκρυθμη μετά την μόλυνση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία αναφοράς των Πατρών.

Παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας

Την ίδια στιγμή, οι έλεγχοι συνεχίζονται σε καθημερινό επίπεδο και με αμείωτους ρυθμούς από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 39.159 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις. Από τις 180 παραβάσεις πανελλαδικά για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, στη Δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν 13 διοικητικά πρόστιμα ύψους 150 ευρώ, αισθητά λιγότερες από άλλες περιοχές όπως π.χ. η Στερεά Ελλάδα όπου βεβαιώθηκαν 37 παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας, ωστόσο ο νόμος άλλαξε χθες και η παράβαση για μη χρήση μάσκας στο δρόμο αφορά μόνο σε περιπτώσεις συγχρωτισμού. Δηλαδή όταν κυκλοφορεί κάποιος μόνος του και δε φοράει μάσκα δεν είναι παράβαση. Χθες στην Αιγιάλεια σημειώθηκε μία παράβαση των 150€.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr