background img
banner
banner

“Κουρέας της Σεβίλλης” φέτος στο θέατρο ο Αιγιώτης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, στην οδό Ιπποκράτους 9, στην Αθήνα πρόκειται να παρουσιαστεί η παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Μπωμαρσαί με τον Αιγιώτη στην καταγωγή ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο του Φίγκαρο και τον Φάνη Μουρατίδη ως Ντον Μπάρτολο. Τη διασκευή & μετάφραση του έργου υπογράφει η Λουίζα Μητσάκου και την σκηνοθεσία- χορογραφία η Σοφία Σπυράτου.

Σκηνικά: Κουστούμια Μανόλης Παντελιδάκης.

Μουσική επεξεργασία πρωτότυπη μουσική Μιλτιάδης Παπαστάμου.

Σχεδιασμός Φωτισμών Λευτέρης Παυλόπουλος.

Οι πρόβες συνεχίζονται κανονικά.

Το 1775 στις παρυφές της Γαλλικής επανάστασης ο Καρόν ντε Μπωμαρσαί εμπνεόμενος από το διαφωτισμό και τα κηρύγματα του Βολταίρου, του Ρουσσώ κι επηρεασμένος εκτός των άλλων από τον Μολιέρο και τον Μαριβώ γράφει τον περίφημο «Κουρέα της Σεβίλλης» που ανέβηκε στο θέατρο με πρωτοφανή επιτυχία ενώ στη συνέχεια «μεταμορφώθηκε» από τον Τζοακίνο Ροσίνι σε μια από τις πιο διάσημες όπερες παγκοσμίως.

Ο ρόλος του Φίγκαρο όπως προείπαμε θα ερμηνευτεί από τον ταλαντούχο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, έναν από τους πιο χαρισματικούς και συνάμα αγαπητούς ηθοποιούς μας που όπως έχει γραφτεί, θα κληθεί να ερμηνεύσει και την περίφημη Άρια του Rossini ελαφρά “πειραγμένη”.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr