background img
banner
banner

Μήνυμα… Δημοκρατίας από το Αίγιο

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με συγκεντρώσεις, πορεία και ομιλία, το Αίγιο ζήτησε την καταδίκη του φασισμού, με τη Δικαιοσύνη να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών κρίνοντας ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, μετά από μία ιστορική απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Επρόκειτο για την ετυμηγορία μίας δίκης που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία, η απόφαση της οποίας αφήνει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιοι από τον πυρήνα της Χ.Α. να οδηγηθούν στη φυλακή.

Το πρωί, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου καθώς και άλλοι φορείς, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, σε μία συμβολική δράση που σκοπό είχε να αφυπνίσει τους πολίτες ενάντια σε καθετί φασιστικό και ναζιστικό, ζητώντας παράλληλα από τη Δικαιοσύνη να πράξει το χρέος της. Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικράτησε δε όταν έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου.

Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν οποιοδήποτε νεοναζιστικό μόρφωμα που καταπατά τις αξίες της δημοκρατίας και σκορπάει φόβο, ανασφάλεια και τρομοκρατία, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται προασπιζόμενοι τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και της κοινωνίας.

Παρόντες ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος, μέλος της παράταξης Ποιοτική Αιγιάλεια Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ιερόθεος Μουρίκης κ.ά.

Λίγη ώρα αργότερα, τη «σκυτάλη» πήραν νέοι της Αιγιάλειας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί μαθητές, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου, μιλώντας για νίκη της Δημοκρατίας και καταδικάζοντας τον φασισμό.

Ο αγώνας είναι διαρκείας

Το απόγευμα, συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, διοργάνωσαν το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος- Ντρίνιας».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Στάθης Μπούνιας, ανέφερε: ΄΄Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε τον 7χρονο αγώνα του λαϊκού κινήματος αλλά και την σημερινή παλαϊκή απαίτηση για καταδίκη της χρυσής αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης ακριβώς γιατί είναι φασιστική – ναζιστική οργάνωση. Χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια σκληρής ταξικής αντιπαράθεσης του εργατικού κινήματος με τα τσιράκια των βιομηχάνων και των εφοπλιστών στους εργατικούς χώρους. Χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια αντιπαράθεσης του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος στους χώρους μόρφωσης για να αποκαλυφθεί η δημαγωγία της χ.α. που ήθελε να μπολιάσει στις ψυχές της νεολαίας τον ξενοφοβισμό ,τον ρατσισμό και τον ατομικισμό.
Χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια στα χωριά και τις εργατικές συνοικίες των πόλεων για να απομονωθούν οι χρυσαυγίτες για την υποκριτική τους «αλληλεγγύη» και το μοίρασμα φαγητού στους εξαθλιωμένους από την καπιταλιστική κρίση, που τα ίδια τα αφεντικά τους, οι βιομήχανοι , οι εφοπλιστές και τραπεζίτες αξιοποίησαν για να χειραγωγήσουν τις μάζες΄΄.

Πρόσθεσε ακόμη, τα εξής: ΄΄Όμως παρά την στήριξη που είχαν από τους μηχανισμούς της άρχουσας τάξης δεν τα κατάφεραν.
Οι ταξικές δυνάμεις, άλλες αγωνιστικές δυνάμεις με το σύνθημα: «Απομονώστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και τους απομόνωσαν και τους έστειλαν εκτός κοινοβουλίου.
Το σημερινό ξέσπασμα του λαού στην Αθήνα και στη μεγάλες πόλεις όλης της χώρας που πανυγηρίζει για την καταδίκη της Χ.Α , είναι το πραγματικό δικαστήριο που τους κάνει στα μάτια όλου του λαού εγκληματική οργάνωση.

Η σημερινή δικαστική απόφαση επικύρωσε την λαϊκή ετυμηγορία. Είναι η δική μας ετυμηγορία και με αυτή στο χέρι από αύριο συνεχίζουμε. Είναι παρακαταθήκη για το λαϊκό εργατικό κίνημα η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου που κατάφερε να ξεπεράσει την κωλυσιεργία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του Συριζα.

Όμως δεν έχουμε τελειώσει με το φασισμό και δεν θα τελειώσουμε όσο συνεχίζεται η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, η καταστολή, ο περιορισμός στη συλλογική δράση. Βάζουμε στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλλευσης που τρέφει το φασισμό, που ξεζουμίζει εργάτες, βιοπαλεστές αγρότες, νεολαία, μετανάστες και συνταξιούχους. Αυτή είναι η μήτρα που γεννά το φασισμό΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr