background img
banner
banner

Με «καυτή» ατζέντα η συνάντηση της Κυριακής

ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ – ΔΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – ΤΕΛΩΝΕΙΟ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Την Κυριακή στο γραφείο του αναμένεται να υποδεχθεί ο δήμαρχος Αιγιαλείας τους βουλευτές του νομού, μετά το κάλεσμα για συντονισμό ενεργειών και διεκδίκηση σε μείζονα προβλήματα του δήμου που χρειάζονται πολιτική παρέμβαση για να λυθούν.

Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, είχε ξανακαλέσει προ μηνός τους βουλευτές, αλλά το ραντεβού αναβλήθηκε. Αυτή τη φορά, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη συμμετοχή, ο δήμαρχος έβαλε το ραντεβού Κυριακή, ελπίζοντας ότι οι καλεσμένοι του δε θα έχουν σοβαρή δικαιολογία για να μην παραστούν.

Χρήματα για τα σκουπίδια

Τα θέματα που «καίνε» αυτή την περίοδο τον δήμο Αιγιαλείας είναι τέσσερα, με πρώτο τη διαχείριση των απορριμμάτων, με τον δήμαρχο έχοντας εξασφαλίσει την εναπόθεση σε μικρό βάθος χρόνου, πιέζει ώστε ο δήμος να συνεχίσει να βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη, ώστε να ανοίγουν οι πόρτες πιο εύκολα σε γειτονικούς ΧΥΤΑ, αλλά και να μπορεί να εξασφαλίζει τις απαιτούμενες πιστώσεις ώστε να προχωρά ομαλά η διαδικασία.

Ο δήμαρχος από την πρώτη μέρα της εκλογής του, στο πρώτο ραντεβού με τους βουλευτές , ζήτησε να βάλουν πλάτη ώστε να εξασφαλιστούν 2,5 εκ. ευρώ από το ΥΠΕΣ για τα σκουπίδια.
Τα χρήματα αυτά ποτέ δεν ήρθαν στο δημοτικό ταμείο, έτσι αναζητήθηκαν εναλλακτικές που οδήγησαν στη μείωση των μεταφορικών εξόδων με τα σκουπίδια να μην πηγαίνουν πλέον στην Κοζάνη απομένουν 1.000 τόνοι από τη σύμβαση των 15.000 τόνων, αλλά στη Φωκίδα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα επιπλέον χρήματα που εισπράχθηκαν από τα αδήλωτα τετραγωνικά, περί τις 600.000€ πέρασαν στον κωδικό της διαχείρισης των απορριμμάτων για πάν ενδεχόμενο.

Ενίσχυση σε ΔΟΥ και Τελωνείο

Το δεύτερο βασικό αίτημα που θα ζητηθεί από τους κυβερνητικούς βουλευτές, είναι να υποστηρίξουν σθεναρά την ενίσχυση της ΔΟΥ Αιγίου, μείζον θέμα που θα δημιουργήσει άνευ προηγουμένου πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των φορολογούμενων της περιοχής, εάν αυτή κλείσει λόγω αποδυνάμωσης από προσωπικό.
Μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι οριακά διαχειρίσιμη, με 21 υπαλλήλους, όμως το 2021 βγαίνουν πέντε υπάλληλοι σε σύνταξη και αν δεν αναπληρωθούν θα φύγουν και άλλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, υπάρχει και ο κορωνοϊός αφού χθες παρατηρήθηκε συνωστισμός με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των πολιτών να καθυστερήσει. Μάλιστα το χθεσινό περιστατικό στην ΔΟΥ Κορίνθου, που έκλεισε για δύο ημέρες λόγω κρούσματος, θορύβησε τους υπαλλήλους της ΔΟΥ Αιγίου, που ελπίζουν σε ενίσχυση προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Όμως υποστελεχωμένη δεν είναι μόνο η ΔΟΥ Αιγίου, αλλά και το Τελωνείο Αιγίου, αφού από τα 20 άτομα δυναμικό πριν τα μνημόνια, έχει ξεμείνει με τρεις υπαλλήλους, καθιστώντας την ενίσχυσή του επιτακτική.

Κινδυνεύει το παράρτημα Φυσικοθεραπείας

Το τέταρτο θέμα που θα ζητήσει από τους βουλευτές, να δράσουν εγκαίρως, πριν χαθεί το παιχνίδι, αφορά το παράρτημα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο να συναντάται προ ημερών με τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα, προκειμένου η Σύγκλητος να εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας την παραμονή του στο Αίγιο.
Τα πράγματα εδώ είναι εξαιρετικά δύσκολα, αφού τα παραρτήματα του Πανεπιστημίου από 35 θα μειωθούν σε 27, από το νέο ακαδημαϊκό έτος και φαίνεται πως η Φυσικοθεραπεία δύσκολα θα κρατηθεί, εκτός κι αν υπάρξει πολιτική απόφαση για την οποία πρέπει να πιέσουν οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές, Τσιγκρής, Κατσανιώτης, Φωτήλας, Αλεξοπούλου, που αναμένεται να δώσουν το παρών.

Στη συνάντηση βεβαίως έχουν κληθεί όλοι οι βουλευτές, με τον δήμαρχο να ελπίζει σε ευρεία συμμετοχή, με το ζητούμενο σύμφωνα με τον ίδιο να μην είναι άλλη μία συνάντηση για τις φωτογραφίες, αλλά οι βουλευτές να φέρουν αποτέλεσμα, δίνοντας λύση στα προβλήματα της ατζέντας που τους έχει τεθεί, τα οποία δεν παίρνουν αναβολή.

Σήμερα ο δήμαρχος αναμένεται να επικοινωνήσει και με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στη συνάντηση της Κυριακής, ώστε να δοθεί το μήνυμα της ενότητας που επιθυμεί στη διεκδίκηση που επιδιώκει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr