background img
banner
banner

Μοίρασαν… σχολικά και ελπίδα

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ «ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ» ΣΕ 1ο ΚΑΙ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μετά την αξιόλογη ανταπόκριση των Αιγιαλέων στην προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και του “Φωτεινού Αστεριού” να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολικά είδη για παιδιά που έχουν ανάγκη, έφτασε η ώρα να δοθούν στους μικρούς φίλους. Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, παραδόθηκαν στους Διευθυντές του 1ου Δημοτικού Εύη Μέγαρη και του 5ου Δημοτικού Γιάννη Παπαδόπουλο σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, γόμες, μολύβια κ.λπ.).

Η παράδοση έγινε από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπη Παπαδόπουλο και τους εθελοντές από το Φωτεινό Αστέρι, τον πρόεδρο Χρήστο Σπηλιόπουλο, την αντιπρόεδρο Βάσω Νικολακοπούλου και την εθελόντρια Άντα Ρεμούντη. Οι δύο Διευθυντές θα δώσουν οι ίδιοι τα σχολικά είδη στα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα προσωπικά δεδομένα, κάτι που συμμερίζεται και ο Εμπορικός Σύλλογος.

΄΄Είναι μια προσπάθεια που μόλις ξεκίνησε από πλευράς Εμπορικού, με σκοπό να συνεχιστεί. Ήδη μέσα στο μήνα θα μοιραστούν σχολικά είδη και σε άλλα σχολεία της πόλης μας. Μάλιστα οι Διευθυντές των δύο δημοτικών εξήραν την προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και των εθελοντών από το “Φωτεινό Αστέρι”. Επιπλέον προσφέρθηκαν με τη σειρά τους να βοηθήσουν στην προσπάθεια που γίνεται. Όταν επαναληφθεί οποιαδήποτε δράση που σκοπό έχει τα παιδιά και άπορες οικογένειες θα ενημερώσουν μέσω των μαθητών τις οικογένειες τους για να προσφέρουν όπως μπορούν, αν μπορούν. Άλλωστε η χειρονομία είναι που μετράει. Ακόμα και ένα μόνο μολύβι είναι σημαντικό για τα παιδιά εκείνα που ακόμα και το απλό φαντάζει ακατόρθωτο΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ε.Ε.Ε.Σ.Α. που τονίζονται και τα εξής: ΄΄Ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και θα συνεχίσει με όποιο τρόπο μπορεί, αποδεικνύοντας καθημερινά στην πράξη, πως είναι εδώ!΄΄.

΄΄Δείχνουμε εξωστρέφεια, ζητάμε βοήθεια, εθελοντισμό και αγώνα από άλλες πόλεις και μας προσφέρεται απλόχερα, προς όφελος του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο από το “Φωτεινό Αστέρι” που θεωρώ φίλο πλέον, Χρήστο Σπηλιόπουλο, το ΔΣ αλλά και όλους τους εθελοντές από την Πάτρα που ήρθαν στο Αίγιο και έδωσαν πολλές ώρες από το χρόνο τους για να στηρίξουν τους ευπαθείς συμπολίτες μας. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και μας δείχνουν, γιατί και κατά την προχθεσινή τους επίσκεψη μας εμπιστεύθηκαν μια πολύ μεγάλη ποσότητα από τσάντες και άλλο σχολικό υλικό για να το μοιράσουμε σε ακόμα περισσότερα σχολεία του Δήμου μας΄΄, αναφέρει ο Λάμπης Παπαδόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Σαν Πρόεδρος και εκπρόσωπος του συλλόγου μας , αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη, ειδικά αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο που συμπολίτες μας εμπιστεύονται τον Εμπορικό μας Σύλλογο, με αντικείμενα μεγάλης αξίας για να τα διανέμουμε σε ιερούς σκοπούς΄΄.

Θερμές ευχαριστίες από τα δύο Σχολεία

Εν τω μεταξύ, δελτία Τύπου με αφορμή την κίνηση αυτή του Εμπορικού Συλλόγου εξέδωσαν οι διευθυντές των δύο σχολείων. Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, ΄΄την Παρασκευή στις 9 Οκτωβρίου, παραδόθηκαν από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λάμπη Παπαδόπουλο και τους εθελοντές από το «Φωτεινό Αστέρι» κ.κ Χρήστο Σπηλιόπουλο (πρόεδρο), Βάσω Νικολακοπούλου (αντιπρόεδρο) και Άντα Ρεμούντη ( εθελόντρια)στον διευθυντή και την υποδ/ντρια του 5ου Δημοτικού Σχ. Αιγίου κ.κ Γιάννη Παπαδόπουλο και Αγγελική Βανδώρου, σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, γόμες, μολύβια κλπ). προκειμένου να τα διαθέσουν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη. Ως σχολική μονάδα ,ευχαριστούμε τους συντελεστές αυτής της ουσιαστικής δραστηριότητας για τους μαθητές μας, χαιρετίζουμε τη συμβολική πράξη αλληλεγγύης του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ με την ελπίδα πως παρόμοιες δράσεις με αποδέκτες ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, θα απλωθούν στις εσχατιές του κόσμου, προκειμένου να δικαιωθούν τα αγαθά της υγείας ,της τροφής ,της ένδυσης, της στέγης και της ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Ευχαριστούμε από καρδιάς τόσο τον πρόεδρο του Εμπορ. Συλλόγου Αιγίου και φίλο ΛΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, καθώς και την εκλεκτή δημοσιογράφο και φίλη ΓΙΑΝΝΑ ΔΗΜΟΥΛΑ για την υποστηρικτική τους διάθεση΄΄.

Από την διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, αναφέρεται: ΄΄Η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Εμπορικό Εισαγωγικό &Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιαλείας, δια του εκπροσώπου του Προέδρου κ. Λάμπη Παπαδόπουλου, που σε συνεργασία με τους εθελοντές (κ.κ. Χρήστο Σπηλιόπουλο, Βάσω Νικολακοπούλου και ΆνταΡεμούντη) από το Φωτεινό Αστέρι, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν την Παρασκευή 9/10/2020 το μεσημέρι σχολικά είδη, τα οποία θα μοιραστούν σε μαθητές του σχολείου που τα έχουν ανάγκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η δημοσιογράφος κ. Ιωάννα Δημουλά, την οποία και ευχαριστούμε θερμά, για την ευγενική της μεσολάβηση.

Ελπίζουμε πως τέτοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, με σκοπό την ανακούφιση οικονομικά αδύνατων οικογενειών ενώ παράλληλα αποδεικνύουν πως μόνο με τη συμπόρευση και την αλληλοβοήθεια θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες των καιρών μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr