background img
banner
banner

«Μπέρδεμα» με την… πλατεία της οδού Ρούβαλη

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Η πλατεία κλειστού γυμναστηρίου στο Αίγιο, όπως έχει χαρακτηριστεί η έκταση που βρίσκεται στην οδό Ρούβαλη, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βοηθητικός χώρος του γυμναστηρίου ή και να διαμορφωθεί ως πλατεία, όπως προβλέπεται άλλωστε και από το σχέδιο πόλεως. Εδώ και πολύ καιρό όμως, και παρότι έχει καθαριστεί από χόρτα, η εικόνα του δεν είναι ό,τι καλύτερα θα επιθυμούσαν οι περίοικοι…

Ένα εγκαταλελειμμένο λεωφορείο, βάτα σε συγκεκριμένα σημεία αλλά και μία… βάρκα που μέσα της έχουν φυτρώσει θάμνοι, δεν είναι σίγουρα αυτό που περιμένει να αντικρύσει κανείς μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα σε μία πυκνοκατοικημένη πλέον περιοχή. Με το θέμα ασχολήθηκε στην τελευταία συνεδρίασή του το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τον καθαρισμό και τον φωτισμό της πλατείας, η απόφαση ελήφθη, πλην όμως η οποιαδήποτε ενέργεια βρίσκει εμπόδιο στο ιδιοκτησιακό. Διότι, μπορεί ο χώρος να θεωρείται δημοτικός από τη στιγμή που έχει απαλλοτριωθεί όμως από πλευράς δήμου δεν δόθηκαν ποτέ οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες.

Οριοθέτηση έχει ζητήσει το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, ΄΄η κατάσταση είναι συγκεχυμένη. Ναι μεν λάβαμε απόφαση να καθαριστεί και να φωτιστεί το σημείο, ωστόσο δεν γνωρίζουμε εάν έχουν αποζημιωθεί οι ιδιοκτήτες και αν όλη η έκταση είναι δημοτική. Επειδή δεν μπορούμε να βάλουμε π.χ. στύλους για φωτισμό σε ιδιωτικό χώρο απευθυνθήκαμε στην Πολεοδομία όπου με σχετικό αίτημα ζητάμε να μας δοθεί ένα σχέδιο στο οποίο να φαίνεται πού μπορούμε να παρέμβουμε και αναμένουμε. Ακόμη δεν ξέρουμε τι μπορούμε να εφαρμόσουμε και πού γιατί το θέμα είναι υπό διερεύνηση΄΄.

Πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι εντός της έκτασης βρίσκονται και κάδοι απορριμμάτων και είναι προφανές ότι οι κάδοι αυτοί δεν μπορούν να βρίσκονται μέσα σε ιδιοκτησίες παρά μόνο σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους. Επίσης, ο χώρος καθαρίζεται εξ ολοκλήρου από τον δήμο με τις εργολαβίες κάθε άνοιξη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr