background img
banner
banner

Ο Σ.Μ.Α. «ξεφορτώνεται» τα παλιά σκουπίδια

ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΤΟ 75% ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Σε πολύ… καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης των παλαιών απορριμμάτων που παρέμεναν συσσωρευμένα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη θέση «Νησί» Τέμενης.

Αποτέλεσμα των ενεργειών ενός χρόνου τώρα της δημοτικής αρχής, αλλά και της εντατικοποίησης του καθαρισμού του χώρου από τον περασμένο Αύγουστο, είναι να έχει απομακρυνθεί περίπου το 75% των αποβλήτων που παρέμεναν εκεί, κυρίως από την εποχή που δεν υπήρχε Χώρος εναπόθεσης κι αυτά παρέμεναν στους δρόμους…

Αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν και οι πρόεδροι των όμορων κοινοτήτων που μέχρι πριν λίγο καιρό διαμαρτύρονταν έντονα για την κατάσταση που επικρατούσε εκεί, κάνοντας λόγο τότε για σκουπιδότοπο. Η επίμονη προσπάθεια ωστόσο είχε αποτέλεσμα αφού είναι πολύ πιθανό μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να καθαρίσει εντελώς ο χώρος.

Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Τέμενης, Ελίκης, Βαλιμιτίκων στην οποία αναφέρεται πως «έχει αδειάσει κατά 75% ο Σταθμός Μεταφόρτωσης».
Συγκεκριμένα, τονίζονται τα εξής: ΄΄Μετά από διαδοχικούς ελέγχους και αυτοψίες που πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Βαλιμιτίκων, Τέμενης και Ελίκης μαζί με τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων, στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στο «νησί» Τέμενης, διαπιστώθηκε πως η μεταφορά απορριμμάτων βαίνει προς την ολοκλήρωσή της αφού πλέον έχει ήδη μεταφερθεί περίπου το 75% της αρχικής ποσότητας΄΄.

Και η Επιτροπή καταλήγει ως εξής: ΄΄Συνεχίζουμε να παρατηρούμε την εκροή των απορριμμάτων και παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι να απομακρυνθεί και το τελευταίο φορτίο απορριμμάτων.
Η ενημέρωση προς τους κατοίκους των κοινοτήτων Τέμενης, Βαλιμιτίκων και Ελίκης θα είναι συνεχής και ειλικρινής΄΄.

Έχουν απομείνει 1500 τόνοι απορριμμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr, φεύγουν περί τα 12 φορτηγά την ημέρα για τους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας, με τον νέο ΧΥΤΥ στους Δελφούς να δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων μας.

Με αυτούς τους ρυθμούς υπολογίζεται ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στην Τέμενη θα απόσυμφορηθεί πλήρως σε 2 έως 3 εβδομάδες, έχουν μείνει περί τους 1500 τόνους, βάζοντας φρένο στις ανησυχίες των κατοίκων, κυρίως της Τέμενης, με την ελπίδα ότι η κατάσταση που ταλαιπώρησε την Αιγιάλεια επί τριετία δεν θα επανέλθει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr