background img
banner
banner

Πάει… Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της καθαριότητας των σχολείων

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ – ΓΟΝΕΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Την απόφαση της δημοτικής αρχής να φέρει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, το θέμα της αύξησης του ωραρίου του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά τη συνάντησή του, το πρωί της Παρασκευής 2/10, με τον πρόεδρο Μένιο Κουτρόπουλο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας, καθώς και με την πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη.

Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε πως, παρά το στενό πλαίσιο των οικονομικών του Δήμου, η δημοτική αρχή βάζει πάνω απ’ όλα την προάσπιση της υγείας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και εν γένει της δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και με τις προδιαγραφές για την πρόληψη της εξάπλωσης του covid-19, κάτι που θα επιτευχθεί με την αύξηση του ωραρίου των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

΄΄Η καθημερινή επικοινωνία και η συνεργασία της δημοτικής αρχής με τους αρμόδιους φορείς συνεχίζεται αδιάκοπα, πάντα με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που προκύπτει, ιδιαίτερα στον νευραλγικό τομέα της εκπαίδευσης΄΄, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Στη δημοσιότητα το ψήφισμα της σύσκεψης των φορέων

Εν τω μεταξύ, το ψήφισμα που εξεδόθη στο τέλος της άκρως ενδιαφέρουσας σύσκεψης για τις συνθήκες στα σχολεία της περιοχής, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, έδωσαν στη δημοσιότητα οι συμμετέχοντες φορείς. Αυτοί είναι: ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, Ε.Λ.Μ.Ε. Β΄ ΑΧΑΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ».

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος είναι το εξής: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, μαζί της ξεκίνησαν και τα πραγματικά προβλήματα- τόσο τα πάγια, ‘όσο και αυτά που προέκυψαν εξαιτίας του COVID-19- που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα. Μέσα σε ανησυχία, φόβο και προβληματισμό για το αύριο, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι αισθάνονται.

Η παροχή μιας δωρεάν μάσκας στους μαθητές δεν συνιστά ουσιαστική προστασία των μαθητών. Ο συγχρωτισμός των μαθητών σε τάξεις των 27 ατόμων, δεν συνάδει με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ., για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων. Στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων οι τρίωρες εργαζόμενες δεν αποτελούν λύση για καθαρά και ασφαλή σχολεία.

Απαιτούμε την άμεση λύση των προβλημάτων και διεκδικούμε:

  • Ασφαλή σχολεία.
  • Πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας.
  • Διχοτόμηση των τμημάτων έως 15 μαθητές ανά τάξη και πρόσληψη του απαιτούμενου εκπαιδευτικού προσωπικού, όπου υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, πλήρους απασχόλησης και άμεση μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης.
  • Πρόβλεψη αναπλήρωσης του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, εάν προκύψει πρόβλημα υγείας του υπάρχοντος προσωπικού.
  • Πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τη διαχείριση αντίστοιχων περιστατικών στις σχολικές μονάδες.
  • Να γίνουν μοριακά τεστ ανίχνευσης, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους μαθητές, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος COVID-19 σε σχολική μονάδα. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr