background img
banner
banner

Γιατρός με covid στην Παθολογική κλινική

ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ – ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΤΕΣΤ

Καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού και σε επίπεδο Αιγιάλειας αυξάνονται, με τα περισσότερα βέβαια ως τώρα να έχουν παρουσιάσει ήπια συμπτώματα, αλλάζουν τα δεδομένα ως προς τα μέτρα προστασίας, μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Την ίδια στιγμή, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι γυναίκα ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (μονάδα Αιγίου) διαγνώστηκε με κορωνοϊό, με το περιβάλλον της να βρίσκεται ήδη σε φάση ιχνηλάτησης.

Η διάγνωση έγινε προχθές το βράδυ στο νοσοκομείο, όταν ένα από τα μοριακά τεστ που διεξήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες έδειξε ότι 40χρονη γιατρός του παθολογικού τομέα, είναι θετική στον covid. Η γιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε νιώσει αδιαθεσία και για προληπτικούς λόγους υπεβλήθη στο τεστ που βγήκε θετικό.

Από την πρώτη στιγμή μπήκε σε επταήμερη καραντίνα, καθώς δεν έχει βαριά συμπτώματα.

Επίσης, προληπτικά μπήκαν σε καραντίνα κι άλλοι γιατροί και συνεργάτες της που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της. Στην Παθολογική του ΓΝΑΑ εργάζονται πέντε παθολόγοι και 35 περίπου νοσηλευτές και όσοι ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα υπεβλήθησαν στο τεστ, 5 τον αριθμό και βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κατοίκων της Αιγιάλειας που έχουν νοσήσει ανέρχεται σε 27 από τις αρχές Σεπτεμβρίου ως τώρα, ωστόσο λίγοι από αυτούς έχουν νοσηλευτεί. Κι αυτό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου με πρώτη την 33χρονη μητέρα από το Αίγιο που πήρε εξιτήριο καθώς και τον 44χρονο Αρχιμανδρίτη, Ηγούμενο μονής στα ορεινά της Ανατολικής Αιγιάλειας που διέφυγε τον κίνδυνο αλλά συνεχίζει να νοσηλεύεται. Χθες ανακοινώθηκαν 9 νέα κρούσματα στην Αχαΐα με το νομό να βρίσκεται στο πορτοκαλί.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 ως τις 5.00 το πρωί και χρήση μάσκας παντού

Εν τω μεταξύ, την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως το πρώτο μέτρο για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Παράλληλα, στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (μεταξύ των οποίων είναι και η Αιγιάλεια) αλλά και 4, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 τη νύχτα έως τις 5.00 το πρωί. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις έξι το πρωί του Σαββάτου.

Από την εφαρμογή εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις. Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι επιλογή του ένα γενικό lockdown και τόνισε ότι θα επεκταθεί η τηλεργασία. Παράλληλα, απευθύνθηκε ειδικά στους νέους ζητώντας τους να τηρήσουν τα μέτρα, παρά την κόπωση που αναγνωρίζει.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr