background img
banner
banner

Πλήθος κόσμου στην υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής

ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής από το Αίγιο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς. Η εικόνα της Παναγίας, η οποία έφτασε στον Πειραιά με άδεια του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, τοποθετήθηκε στο μέσο του Ιερού Ναού ακριβώς δίπλα από τον οικοδεσπότη και εορτάζοντα Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με το «Romfea»,. οι πανηγυρίζουσες κωδωνοκρουσίες επισφράγισαν την έναρξη των Δημητρίων 2020 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς. Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Τα Δημήτρια 2020 θα διαρκέσουν μέχρι την 1 Νοεμβρίου, ημέρα που θα αναχωρήσει και η Ιερά Εικόνα για τον τόπο της. Να σημειωθεί ότι καθημερινά τελούνται στον Ιερό Ναό Θείες Λειτουργίες, Παρακλήσεις, Αγρυπνίες και πνευματικές ομιλίες.

Αξίζει να αναφερθεί η ομιλία από το Γέροντα κ. Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.
Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 7.00 το πρωί ως τη 1.00 τη νύχτα μέχρι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr