background img
banner
banner

Προειδοποιητικός έλεγχος για τις αποστάσεις

ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ειδικό κλιμάκιο του δήμου αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και δύο μέλη της δημοτικής αστυνομίας, βρέθηκε χθες το πρωί στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο του Αιγίου. Η επίσκεψή τους, έγινε στα πλαίσια της ειδικής ενημέρωσης, λόγω των πρόσφατων αλλαγών στις διατάξεις του νόμου περί του υγειονομικού πρωτοκόλλου της επιδημίας.

Το “πέρασμά” τους, αφορούσε ελέγχους των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και τις μετρήσεις των αποστάσεων που διατηρούν σε τραπεζοκαθίσματα.

Τα μέτρα ασφαλείας και αποστάσεων στο… ¨επίπεδο 3¨

Πιο συγκεκριμένα, το κλιμάκιο παρέμεινε αρκετή ώρα σε κάθε ένα από τα καταστήματα. Πρόκειται για τις πολυσύχναστες καφετέριες που συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος – ειδικά τις πρωινές ώρες – προκειμένου να γίνει αυτοψία για το αν πόσο τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για την επιδημία και το κατά πόσο όλα βαίνουν νόμιμα. Η επίσκεψη διεξήχθη στο πλαίσιο της ¨προετοιμασίας¨ τους για τις αλλαγές που έφερε και φέρνει για την Αιγιάλεια, το γνωστό πια ¨επίπεδο 3¨ της κυβέρνησης και των λοιμοξιολόγων. Ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, παρείχε πληροφορίες προς τους επιχειρηματίες για τις συνθήκες που πρέπει να λειτουργούν τα καταστήματα βάσει των νέων διατάξεων περί μη συγχρονισμού του κόσμου και η ενημέρωση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

«Ήταν περισσότερο ενημερωτική παρά έλεγχος»

To protionline.gr σε επικοινωνία της με τον γνωστό επιχειρηματία Γιάννη Αλεξίου, ερωτώμενος για την επίσκεψη από το ειδικό κλιμάκιο του δήμου στο κατάστημά του, αναφέρει: «Τη στιγμή που ήρθαν απουσίαζα για ψώνια για τον εφοδιασμό του καταστήματός. Ωστόσο με ενημέρωσαν πως η επίσκεψη ήταν περισσότερο ενημερωτική… παρά σε στυλ ελέγχου. Έγιναν μετρήσεις και στο δικό μου μαγαζί και από όσο γνωρίζω και σε υπόλοιπα καταστήματα της νοητής ¨σειράς¨ επί του δρόμου. Ο έλεγχος αφορούσε κυρίως τις αποστάσεις των καθισμάτων και των τραπεζιών μεταξύ τους, όπως υπάρχουν αυτή την στιγμή. Μας ενημέρωσαν πως οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και τις επόμενες ημέρες για το αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Στην δική μου επιχείρηση όλα ήταν νόμιμα, τα τραπεζοκαθίσματα έχουν τις σωστές εκ του νόμου αποστάσεις. Είμαστε προσεκτικοί σαν επιχείρηση σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι» καταλήγει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ¨Movida¨.

«Ήταν προειδοποιητικοί έλεγχοι και έγιναν μετρήσεις αποστάσεων»

Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ερωτώμενος από τo protionline.gr για την όλη διαδικασία και το πώς διεξήχθη, τονίζει: «Η επίσκεψή μας ήταν κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα. Η Αχαΐα βρίσκεται στο ¨επίπεδο 3¨ της επιδημίας του κορωνοϊού και στα πλαίσια αυτού, έγινε η αυτοψία από το ειδικό μας κλιμάκιο. Το ¨πορτοκαλί¨… επικίνδυνο στάδιο που βρισκόμαστε, μας καλεί να κάνουμε αυτομάτως και τις απαραίτητες ενέργειες και τους ελέγχους πιο εντατικούς. Όσο αυξάνεται η κλίμακα της επικινδυνότητας κάθε περιοχής που ανακοινώνουν οι λοιμοξιολόγοι και το υπουργείο, τόσο αλλάζουν και τα ειδικά μέτρα προστασίας» αναφέρει ο κ. Φραγκονικολόπουλος και συμπληρώνει: «Οι μετρήσεις που έγιναν δεν έγιναν με πρόθεση επίπληξης των καταστηματαρχών για τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων, είχε σαφή ενημερωτικό χαρακτήρα γιατί αυτό ήταν που ήθελε να ¨περάσει¨ η δημοτική αρχή στους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους των χώρων αυτών, όχι την επίπληξη αλλά την σωστή ενημέρωσή τους βάσει του νόμου».

Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για την Αιγιάλεια λόγω επιδημίας

Η Αχαΐα, δυστυχώς, βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το να μπει στο ¨επίπεδο 4¨ που αυτομάτως αλλάζει όλον τον χάρτη και η Αιγιάλεια κατά πως φαίνεται.. πληρώνει τα λάθη άλλων. Ως γνωστόν, σε περίπτωση που η Αιγιάλεια ¨κοκκινίσει¨ αυτομάτως σημαίνει πως θα γίνει lock down με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον απλό κόσμο και για τον επιχειρηματικό. Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, διευκρινίζει για αυτό: «Η πλειοψηφία των καταστηματαρχών στο σημείο, τηρούν τα μέτρα και κρατούν τις σωστές αποστάσεις που προβλέπονται. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που οι επιχειρηματίες έχουν καταλάβει τις ειδικές συνθήκες και με αυτόν τον γνώμονα λειτουργούν. Ελάχιστες υπήρξαν οι παρατυπίες που όμως και αυτές, θα διορθωθούν άμεσα. Ο κόσμος είναι μπερδεμένος με το τι ισχύει και τι δεν ισχύει βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου. Παρ’ όλα αυτά και οι επιχειρήσεις δείχνουν να προσαρμόζονται στις ειδικές αυτές συνθήκες. Η δημοτική αστυνομία θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες τις συστάσεις σε καταστήματα στην αγορά».

Να σημειωθεί, πως ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος βρέθηκε σε ένα ολιγόλεπτο πέρασμα του από την οδό Μητροπόλεως και σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr δεν δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, καθώς ο ίδιος ήταν που είχε πάρει την πρωτοβουλία να δώσει ¨χώρο¨ σε αυτά τα καταστήματα για την τοποθέτηση επιπλέον καθισμάτων και τραπεζιών με τα πολυσυζητημένα κολονάκια. Επίσης να τονιστεί, ότι η Ελληνική Αστυνομία προετοιμάζει από τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας, εντατικούς ελέγχους και βαριά πρόστιμα σε όσους καταστηματάρχες δεν τηρούν το επιβεβλημένο υγειονομικό πρωτόκολλο.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr