background img
banner
banner

Προκαλούν συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με δική τους ατζέντα

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» ΚΑΙ «ΜΠΡΟΣΤΑ» ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, αναμένεται να καταθέσουν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο» και «ΜΠΡΟΣΤΑ» για τον ορισμό τακτικής συνεδρίασης, με κύριο θέμα συζήτησης την επιστροφή της άρδευσης από την ΔΕΥΑ στο δήμο.

Μετά από συνάντηση των επικεφαλής, Χρήστου Γούτου και Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, αποφασίστηκε να μην περιμένουν τον πρόεδρο να ορίσει τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου αλλά να την προκαλέσουν οι ίδιοι ζητώντας να συζητηθούν και παρθούν αποφάσεις για θέματα μείζονος σημασίας για την αντιπολίτευση, όπως η άρδευση, τα δημοτική τέλη, τα κολονάκια στην Μητροπόλεως κ.α. Χρειάζονται τουλάχιστον 11 σύμβουλοι για να ζητήσουν τακτική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και οι δύο παρατάξεις συγκεντρώνουν 14, οπότε εφόσον η πρόταση κατατεθεί σήμερα ή αύριο, εντός πέντε ημερών ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Ντίνος θα πρέπει να ορίσει τη συνεδρίαση.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα συνάντηση στην ΔΕΥΑ, όπου ζητήθηκε επιτακτικά από τους εκπροσώπους των δύο παρατάξεων, η επιστροφή της άρδευσης στον δήμο και είχαν προϊδεάσει ότι θα ζητήσουν σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα, ώστε να ξαναπαρθεί απόφαση που θα ακυρώνει την προηγούμενη.

Ωστόσο, Γούτος και Παπακωνσταντινόπουλος, θα ζητήσουν και μείωση δημοτικών τελών, κάτι για το οποίο συμφωνεί και η «Ποιοτική Αιγιάλεια» της Βασιλικής Ψυχράμη, με τις τρεις παρατάξεις να θέλουν να ακυρώσουν την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε μηδενικές αυξήσεις στα τέλη για το 2021.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr