background img
banner
banner

Πρώτη «κόντρα» για το Τεχνικό Πρόγραμμα

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Συνεδριάζει σήμερα το βράδυ στις 19:00, μέσω τηλεδιάσκεψης το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας, λόγω covid-19 με 49 θέματα στην ημερήσια διάταξη του. Από τα θέματα που θα συζητηθούν για να ληφθούν αποφάσεις, ξεχωρίζουν το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2021 καθώς και τα δημοτική τέλη.

Το τελευταίο διάστημα η πρόταση της δημοτικής αρχής που ψήφισε η Οικονομική Επιτροπή για μηδενικές αυξήσεις στα τέλη, έφερε την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν μετ’ επιτάσεως μεγάλες μειώσεις από 10% – 30%.

Ωστόσο, μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα καταθέσει δική της πρόταση για μείωση τελών, με τις δημοτικές παρατάξεις «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» και «Μπροστά», να περιορίζονται σε δική τους κοινή πρόταση, μόνο για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Αιγιαλείας.

Αναμένεται μάλιστα να καταψηφίσουν την πρόταση της δημοτικής αρχής για τα τέλη και να φέρουν δική τους πρόταση σε επόμενο Δ.Σ., όταν θα έχουν λάβει από τις υπηρεσίες τα στοιχεία που έχουν ζητήσει για τα έσοδα.

Τα  θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

  1. Έγκριση τέταρτης (4ης) τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αιγιαλείας, έτους 2020.
  2. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  3. Καθορισμός τέλους παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  4. Καθορισμός τιμής χρήσης βυτιοφόρου οχήματος εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  5. Καθορισμός τέλους καθαριότητας και φωτισμού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  6. Καθαρισμός δικαιώματος εμπορίας ποσίμων υδάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  7. Καθορισμός τιμής χρήσης καλαθοφόρου οχήματος εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  8. Καθορισμός συντελεστή για την επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έ-τος 2021.
  9. Καθορισμός τέλους διαφήμισης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  10. Καθορισμός τέλους χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  11. Υποβολή πρότασης προς τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον καθορισμό ημερήσιου τέλους Λαϊκών Αγορών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  12. Καθορισμός δικαιώματος χρήσης υπηρεσίας Κοιμητηρίων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  13. Καθορισμός τέλους διαμονής παρεπιδημούντων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  14. Καθορισμός τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  15. Επιβολή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και καθορισμός συντελεστών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021.
  16. Έγκριση δωδέκατης (12ης) αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Αιγιαλείας, οικονομικού έτους 2020.
  17. Στην απόφαση Συμβουλίου της Κοινότητας Διγελιωτίκων Δήμου Αιγιαλείας, περί εναπόθεσης-αποθήκευσης λιπασμάτων στις αποθήκες ΣΚΟΣ ΑΣΕ (πρώην αποθήκες Α.Σ.Ο.).
  18. Δημιουργία πράσινων γωνιών ανακύκλωσης στον Δήμο Αιγιαλείας.
  19. Έκφραση γνώμης για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας».
  20. Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας και Φιλο-ζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια», για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  21. Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Αιγείρας.
  22. Οριστική παύση λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Αιγείρας, πλήρη αποκατάσταση του χώρου και προώθηση στο ΣΥΔΙΣΑ.
  23. Έγκριση αύξησης ωραρίου εργασίας των καθαριστριών με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, που απασχολούνται στις Σχολικές Μονά-δες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας.
  24. Στις επιστολές των α)Συλλόγου Μηχανικών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και β)Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας, για την υποστελέχωση των Διευθύνσεων Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αιγιαλείας.
  25. Στην αίτηση των εργαζομένων με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου του Δήμου Αιγιαλείας, περί κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών.
  26. Έκδοση ψηφίσματος για την αύξηση θέσεων μονίμων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
  27. Τροποποίηση της υπ’ αριθ.116/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με τη συμπλήρωση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας Αιγιαλείας.
  28. Προγραμματισμός δράσεων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2020.
  29. Τροποποίηση της υπ’ αριθ.433/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με την αντικατάσταση Μέλους της Επιτροπής επίλυσης διά συμβιβασμού, φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων του Δήμου Αιγιαλείας.
  30. Τροποποίηση της υπ’ αριθ.466/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με την αντικατάσταση του εκπροσώπου της Μαθητικής Κοινότητας στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας», λόγω αποφοίτησης.
  31. Μείωση μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων αρμοδιότητας του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας», για το διδακτικό έτος 2020-2021.
  32. Δωρεάν μεταβίβαση κυριότητας τμήματος του Κοιμητηρίου της Κοινότητας Χρυσανθίου Δήμου Αιγιαλείας, με σκοπό την ανέγερση Ιερού Ναού από τον εκτελεστή της διαθήκης Μιλτιάδη Οικονομόπουλου του Ασημάκη.
  33. Ανανέωση δωρεάν παραχώρησης χρήσης του δημοτικού χώρου που βρίσκεται πλησίον του Κοιμητηρίου της Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, στο Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία «ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ποδηλατικός Όμιλος Αιγίου».
  34. Εκμίσθωση τμήματος κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Βάλφουρ της Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  35. Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στον οικισμό «Βρώσθενα» της Δ.Ε. Διακοπτού Δήμου Αιγιαλείας.
  36. Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (Τουριστικό Περίπτερο) της Κοινότητας Περιστέρας Δήμου Αιγιαλείας.
  37. Παράταση εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης που βρίσκεται στη θέση «Ξερόκαμπος» της Κοινότητας Περιστέρας Δήμου Αιγιαλείας, στην εταιρεία με την επωνυμία «COSMOTE – ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩ-ΝΙΕΣ Α.Ε.» και διακριτικό τίτλο «COSMOTE».
  38. Παράταση εκμίσθωσης τμήματος κοινοχρήστου χώρου επί της πλατείας «Χρήστου Αρφάνη» της Κοινότητας Συλιβαινιωτίκων Δήμου Αιγιαλείας.
  39. Μίσθωση κατάλληλου ακινήτου προκειμένου να στεγαστεί το Γραφείο της Κοινότητας Μαυρικίου Δήμου Αιγιαλείας.
  40. Μίσθωση κατάλληλου ακινήτου προκειμένου να χρησιμεύσει ως χώρος στάθμευσης οχημάτων, στην Κοινότητα Λόγγου Δήμου Αιγιαλείας.
  41. Έγκριση κανονιστικής πράξης κυκλοφορίας ζωήλατων οχημάτων στον Δήμο Αιγιαλείας.
  42. Ανανέωση απαγόρευσης βόσκησης, ξύλευσης, θάμνευσης, κλαδοδομής, εκρίζωσης και εκχέρσωσης σε δημόσια δασική έκταση στη θέση «Αε-τού Λιθάρι – Σκαλίτσα» της Κοινότητας Εξοχής Δήμου Αιγιαλείας.
  43. Αναγκαιότητα διαπλάτυνσης οδού από Π.Ε.Ο. έως ιδιοκτησία Ιωάννη Κουσκούτη στην Κοινότητα Ζήριας Δήμου Αιγιαλείας, διά οικειοθε-λούς παραχωρήσεως ή αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτου.
  44. Ορισμός Επιτροπών οριστικής παραλαβής των έργων: «Κατασκευή έργων οδοποιίας Δ.Ε. Διακοπτού» και «Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων Δ.Ε. Διακοπτού».
  45. Ονοματοθεσία οδών στις Κοινότητες Διακοπτού, Συλιβαινιωτίκων και Καμαρών του Δήμου Αιγιαλείας.
  46. Έγκριση τοποθέτησης μικρών κάδων απορριμμάτων σε παραλιακά κα-ταστήματα των Κοινοτήτων Σελιανιτίκων, Λόγγου, Ελαιώνα και Διακοπτού Δήμου Αιγιαλείας.
  47. Έγκριση μη τοποθέτησης επιπλέον κάδων απορριμμάτων επί των οδών Π. Μελά και Αχιλλέως της Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας.
  48. Στην αίτηση της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια», περί ανάληψης πρωτοβουλιών από τον Δήμο Αιγιαλείας για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας.
  49. Χορήγηση νέων αδειών παραγωγών πωλητών Λαϊκών Αγορών.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr