background img
banner
banner

Σε κλοιό ελέγχων η λαϊκή αγορά με επιβολή προστίμων

ΔΥΟ “ΠΡΟΣΩΠΑ” ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Οι έμποροι ρουχισμού και γενικών αγαθών κάνουν λόγο για μια απελπιστική κατάσταση… Οι δε παραγωγοί, αναφέρουν ότι η κίνηση είναι σταθερά σε ανοδική τροχιά. Από την άλλη, ΕΛ.ΑΣ. και δημοτική αστυνομία κάνουν έντονη και αισθητή την παρουσία τους κάθε Σάββατο, καθ’ όλη την διάρκεια της.

Και όλα αυτά… ενώ τα πρόστιμα πέφτουν “βροχή” σε καταναλωτές που δεν ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο, με τη μη χρησιμοποίηση της υποχρεωτικής μάσκας ενάντια στη διάδοση του covid19.

Οι πάγκοι μεταξύ τους έχουν την σωστή απόσταση βάσει πρωτοκόλλου, οι έλεγχοι γίνονται με ευγένεια και απόλυτα συχνά, ενώ όπως φαίνεται… κατά γενική ομολογία, ο δήμος δηλώνει ¨παρών¨ στους επιχειρηματίες και τα ¨άγχη¨ τους. Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, έκανε προχθές Σάββατο από νωρίς την εμφάνισή του στους υπαίθριους χώρους, διαπιστώνοντας ότι όλα είναι εντάξει και πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο κόσμος στη συντριπτική πλειοψηφία, φοράει μάσκες και σαφώς αποφεύγει τον έντονο και επίφοβο συγχρωτισμό.

Τσουχτερά πρόστιμα σε ¨άτακτους¨ καταναλωτές

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. κατά τις ώρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου, κατεγράφησαν 12 περιστατικά καταναλωτών που δεν τηρούσαν το ¨επιβεβλημένο¨ υγειονομικό πρωτόκολλο. Έτσι, το πρόστιμο των 150 ευρώ στις περιπτώσεις αυτές κρίθηκε απολύτως αναμενόμενο από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου. Η δε προσοχή και ¨συμμόρφωση¨ στο γενικό σύνολο των καταναλωτών, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά στο protionline.gr αγγίζει το 95% καθώς πολύ λίγοι πια είναι εκείνοι που δεν φορούν μάσκα ή δεν γνωρίζουν πως η χρήση της, είναι υποχρεωτική στις λαϊκές αγορές για το αγοραστικό κοινό. Να σημειωθεί, πως το προπερασμένο Σάββατο υπήρξε περιστατικό αυτοφώρου ενός εμπόρου βιομηχανικών ειδών στη λαϊκή αγορά, έπειτα από ανάλογο υγειονομικό έλεγχο, με τους αστυνομικούς να ξεκαθαρίζουν πως οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αδιάλειπτοι.

Σταματόπουλος: «Οι έμποροι είναι όλοι νόμιμοι και πολύ προσεκτικοί»

Ο υπεύθυνος ελέγχων της δημοτικής αστυνομίας στον υπαίθριο χώρο της λαϊκής Άρης Σταματόπουλος, ερωτώμενος από τo protionline.gr για τη νομιμότητα του χώρου, επισημαίνει: «Δεν υπάρχει ακόμα διαγράμμιση, όμως οι αποστάσεις μεταξύ των πάγκων ισχύουν και όλοι μα όλοι οι έμποροι είναι αρκετά προσεκτικοί. Άπαντες οι εργαζόμενοι, φορούν μάσκα προστασίας σε όλο το σύνολο της αγοράς και τηρούνται ρητά όλα τα υγειονομικά μέτρα του υπουργείου. Αν ξεπεράσουμε την επιδημία του κορωνοϊού, σιγά – σιγά θα γίνει και η διαγράμμιση των χώρων» αναφέρει ο δημοτικός υπάλληλος και συμπληρώνει: «Άπαντες οι έμποροι είναι νόμιμοι και τυπικοί. Η δημοτική αστυνομία είναι διαρκώς σε επίβλεψη κατά τις ώρες λειτουργίας και όπου χρειάζεται, γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις. Οι Ρομά – έμποροι της αγοράς, έχουν την δική τους γωνιά και έχουν ¨απομονωθεί¨ κατά κάποιον τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση… πάντα υπήρχε ένα πρόβλημα, αλλά σαφώς και αυτό, ελέγχεται».

Μαντζουράνης: Όλοι οι παραγωγοί έχουν εξαιρετικής ποιότητας αγαθά»

Σε ερώτηση του protionline.gr για το πώς κρίνει την προσέλευση του αγοραστικού κοινού τις τελευταίες βδομάδες, ο πρόεδρος των παραγωγών Θεόδωρος Μαντζουράνης, αναφέρει: «Η σημερινή εικόνα της αγοράς κρίνεται απολύτως ικανοποιητική. Ο κόσμος ακολουθεί τα υγειονομικά μέτρα και τηρεί τις αποστάσεις, φοράει μάσκες και εμπιστεύεται την λαϊκή αγορά του Αιγίου για τα ψώνια του. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι σε σχέση με άλλες υπαίθριες αγορές άλλων πόλεων, σε όλη την Πελοπόννησο… η δική μας υπερτερεί σε όλα. Οι καταναλωτές δεν φοβούνται τον κορωνοϊό γιατί ξέρουν πως όλα είναι ελεγμένα και ποιοτικά», τονίζει ο πρόεδρος και επί πολλά χρόνια έμπορος, ο οποίος καταλήγει: «Όλοι οι παραγωγοί μας, έχουν εξαιρετικής ποιότητας αγαθά. Οι τιμές είναι όπως πάντοτε οι καλύτερες που υπάρχουν και μπορεί ο κάθε καταναλωτής να βρει. Ευχαριστούμε πολύ τους Αιγιαλείς που μας εμπιστεύονται και που το αποδεικνύουν κάθε βδομάδα ανελλιπώς».

Οικονομίδης: «Απελπιστική η εικόνα της αγοράς στο εμπορικό κομμάτι»

Ο πρόεδρος των εμπόρων για την ένδυση και συναφών αγαθών, Δημήτρης Οικονομίδης, μιλώντας στo protionline.gr για την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά του Αιγίου, λέει: «Όταν βγήκαμε από την καραντίνα υπήρξε από το κοινό μια σχετική άνοδος, η οποία όμως γρήγορα έπεσε. Δυστυχώς, δεν είναι καλά τα πράγματα στο εμπορικό κομμάτι. Υπάρχουν πολλοί έμποροι – συνάδελφοι, που έρχονται από Πάτρα και θέλουν να σταματήσουν γιατί τους είναι ασύμφορο πια. Δεν κατεβαίνει ο κόσμος από τα χωριά όπως άλλοτε. Είχαμε επί χρόνια μόνιμους πελάτες που τους γνωρίζαμε ως και ονομαστικά… οι οποίοι πια δεν εμφανίζονται», αναφέρει ο επί 28 συναπτά έτη υπαίθριος επιχειρηματίας και καταλήγει: «Παλιότερα η λαϊκή τελείωνε μετά τις 2.00 το μεσημέρι, τώρα οι περισσότεροι έμποροι αρχίζουν και μαζεύουν από τις 12.00 η ώρα τους πάγκους. Ο ρουχισμός, η υπόδηση, τα είδη πρώτης ανάγκης στην δική μας αγορά, δεν πάνε καλά. Η επιδημία του κορωνοϊού δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ευελπιστώ στην ανάκαμψη της αγοράς».

Τέλος, να σημειωθεί πως ο δήμος βρίσκεται σε επαγρύπνηση και είναι στο πλευρό των εμπόρων και των παραγωγών, έπειτα μάλιστα και από την παλαιότερη υπουργική απόφαση βάσει της οποίας οι πάγκοι θεωρούνται ως ¨σημεία πώλησης βιομηχανικών προϊόντων¨. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, όντας έμπρακτα και αυτός στο πλευρό των επιχειρηματιών, βρίσκεται στον χώρο και φροντίζει πάντα από την μεριά του την ομαλή και σωστή λειτουργία στο σύνολό της, δηλώνοντας ¨κοντά¨ στα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες. Οι έλεγχοι σε κάθε επίπεδο είναι συνεχόμενοι και όλοι οι πάγκοι διαθέτουν τις νόμιμες άδειες λειτουργίας, καθώς και τις απαραίτητες συνθήκες και τις υγειονομικές προϋποθέσεις που επιβάλει η εποχή, λόγω της επιδημίας του covid-19.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr