background img
banner
banner

Στο Α.Τ. Ακράτας μεταφέρθηκε Αφγανός με covid που κρατείτο στο Αίγιο

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε αλλοδαπός κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου. Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά χθες το βράδυ ενώ κρατείτο από την Κυριακή, γεγονός που ανησύχησε ιδιαίτερα τους αστυνομικούς που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. Ο ασθενής, που είναι ασυμπτωματικός, μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Α.Τ. Ακράτας σε καραντίνα, μέχρι να μεταφερθεί σε δομή μεταναστών.

Πρόκειται για ένα νεαρό Αφγανό ο οποίος υπεβλήθη σε τυπικό έλεγχο που διενεργείται σε αλλοδαπούς πριν μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας. Μαζί με τον Αφγανό είχαν μεταφερθεί στο Αίγιο από την Πάτρα και άλλοι δύο ομοεθνείς του μη διαθέτοντας τα απαιτούμενα έγγραφα παραμονής στη χώρα, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα μεταφέρονταν σε δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο.

Το γεγονός της ύπαρξης covid και μάλιστα σε άτομο που παρέμεινε τρεις μέρες στα κρατητήρια στο ισόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου ερχόμενο σε επαφή με τους αξιωματικούς υπηρεσίας που βρίσκονταν στον χώρο, αμέσως κινητοποίησε τους αρμόδιους. Το κτίριο της Αστυνομίας παραμένει κλειστό για το κοινό καθώς όλοι βρίσκονται εν αναμονή κλιμακίου του ΕΟΔΥ προκειμένου να προχωρήσει ιχνηλάτηση των επαφών. Επίσης, είδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την απολύμανση του χώρου των κρατητηρίων αλλά και όλου του Μεγάρου, βάσει των προβλεπόμενων του πρωτόκολλου.

Χθες βράδυ πάντως, ο νεαρός μεταφέρθηκε με το ειδικό ασθενοφόρο του ΕΟΔΥ από το Αστυνομικό Μέγαρο Αιγίου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, καθώς διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τέτοιου είδους περιστατικά, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους.

Το Αστυνομικό Μέγαρο παραμένει για την ώρα κλειστό για τους πολίτες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης και απολύμανσης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr