background img
banner
banner

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, με θέμα την επιστροφή της άρδευσης στον δήμο, κάτι που ζητούν επισταμένα οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στη συνάντηση από πλευράς δημοτικής αρχής, παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Διαμάντω Βασιλακοπούλου (αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ), Μαρία Σταυροπούλου (μέλος του ΔΣ) και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος (μέλος του ΔΣ).

Από πλευράς αντιπολίτευσης Επιτροπή δημοτικών συμβούλων που απαρτιζόταν από τους Βασιλική Ψυχράμη (μέλος του ΔΣ), Παναγιώτη Μαρινόπουλο, Γιώργο Γιοβά, Πάνο Γιαννούλη, Βασίλη Τομαρά, Θανάση Χρυσανθόπουλο και Γιώργο Κουβαρά.

Από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ο διευθυντής Πάνος Παναγόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Πάνος Νικολόπουλος, ο σύμβουλος σε θέματα άρδευσης Αποστόλης Λιόγκας και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑ Τάσος Φραντζής.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έθεσαν επιτακτικά το θέμα της επιστροφής στο δήμο, όπως έχει διατυπωθεί κατά καιρούς από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» και «ΜΠΡΟΣΤΑ», που δεν είδαν από την αρχή με καλό μάτι αυτή την μεταβίβαση, αφού δεν ωφέλησε τους αγρότες της περιοχής που καλούνται να πληρώσουν αυξημένο τιμολόγιο όπως τονίζουν.
Ήταν όμως η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βασιλική Ψυχράμη που ζήτησε από τους διοικούντες στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της ΔΕΥΑ στον τομέα που ανέλαβε, ζητώντας παράλληλα να προβλεφθεί στον Κανονισμό η ενεργή συμμετοχή των προέδρων στη διαδικασία, και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα χρήσης του νερού, τα λεγόμενα ποτιστικά, όπως ίσχυε όταν η Υπηρεσία ήταν στον δήμο.

Το αίτημα ακούστηκε αλλά δεν εισακούστηκε από τους διοικούντες που το ζήτησαν γραπτώς, με την κ. Βασιλακοπούλου να εκφράζει τη λύπη της για το σκεπτικό του αιτήματος όπως διατυπώθηκε.

Από την ΔΕΥΑ πάντως εκφράζουν την ανησυχία τους πως η επιστροφή στο παλιό καθεστώς μπορεί να ξαναφέρει ασυδοσία στην άρδευση, την ώρα που η καταγραφή έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό με τη δημιουργία κτηματολογίου άρδευσης και πως οι προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε η υπηρεσία να μην είναι ζημιογόνα θα χαθούν.

Το βέβαιο είναι ότι η αντιπολίτευση δείχνει αποφασισμένη να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλάζοντας την προηγούμενη απόφαση, δημιουργώντας έτσι πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος που δεν παρέστη στη συνάντηση για ευνόητους λόγους, δέχεται και ο ίδιος πιέσεις από προέδρους Κοινοτήτων που επιθυμούν το παλιό καθεστώς, με την ορεινή Αιγείρα να έχει τις περισσότερες αντιρρήσεις έχοντας αποστείλει και σχετικό υπόμνημα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Φωτό Αρχείου


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr