background img
banner
banner

Τέμενη: «Έφραξαν» οι δρόμοι από κλαδιά

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΟΠΗ – ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Πρόβλημα με κλαδιά ιδιοκτησιών που έχουν βγει στους δρόμους, παρουσιάζεται έντονα το τελευταίο διάστημα στην Τοπική Κοινότητα Τέμενης, με αρκετούς κατοίκους, παρά τις συστάσεις να μην συμμορφώνονται. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα κλαδιά θα κοπούν και θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι οικονομικά…

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Τεμένης με ανακοίνωσή του, απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών, με κήπους ή αγροτεμάχια και πρόσοψη σε δημοτική ή αγροτική οδό, να κόψουν άμεσα τα κλαδιά των δένδρων ή φυτών που προεξέχουν από την περίφραξη, γιατί δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και έτσι να τα διατηρούν στο μέλλον. Τονίζει μάλιστα πως «σε διαφορετική περίπτωση, η Τ.Κ. θα μεριμνήσει για την κοπή τους, επιβαρύνοντας οικονομικά τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες».

Κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Μακρής, ΄΄το πρόβλημα των κλαδιών που προεξέχουν έχει παρατηρηθεί σε πολλούς δρόμους. Συμβαίνει και στις μικρές οδούς αλλά και στους κεντρικούς δρόμους. Δημιουργεί προβλήματα στα διερχόμενα αυτοκίνητα, σε ποδηλάτες, σε περίπτωση διπλής ταυτόχρονης κυκλοφορίας. Στα δε ψηλά οχήματα, δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Το λεωφορείο της γραμμής που πάει στα Βαλιμίτικα για παράδειγμα, δυσκολεύεται πάρα πολύ σε κάποια σημεία. Έχω γνωστοποιήσει το θέμα στον δήμο. Θα αρχίσω να στέλνω ενημέρωση σε όποιους φορείς είναι αρμόδιοι. Αυτό που επιβάλλεται είναι ο δήμος να έρθει άμεσα να τα κόψει. Προσωπικά, έχω κάνει έκκληση σε ιδιώτες και τους έχω παρακαλέσει να μεριμνήσουν για το ζήτημα αυτό. Κάποιοι ήταν φιλικοί και δεκτικοί, άλλοι όχι. Έχει συμβεί να περνάει όχημα από τη μία, ποδηλάτης από την άλλη, και λόγω αυτών των κλαδιών να κινδυνεύουμε να γίνει ατύχημα. Αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα. Αυτό που ζητάμε, είναι να υπάρχει η ασφάλεια όλων. Θα κάνουμε τα απαραίτητα για να ισχύσει η νομοθεσία και όσα προβλέπονται΄΄.

Συνεπείς με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση!

Αντίθετα, στο θέμα των απορριμμάτων, οι κάτοικοι της Τέμενης φαίνεται να είναι πιο συνεπείς. Μάλιστα, αυτό που προ μηνών καταγγελλόταν, ότι δηλαδή κάποιοι άφηναν απορρίμματα εκτός κάδων, έχει εκλείψει σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, ενώ υπάρχει συμμετοχή και στην ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μακρής σημειώνει: ΄΄Για το θέμα των σκουπιδιών, οι ντόπιοι πολίτες έχουν συμμορφωθεί πολύ. Η εικόνα που παρουσιαζόταν πριν ένα εξάμηνο παραδείγματος χάριν, σήμερα δεν υπάρχει. Ακολουθεί πιστά τις εντολές πια, έχει σταματήσει το φαινόμενο να υπάρχουν σκουπίδια έξω από τους κάδους ή να αφήνει κάποιος όπου να ‘ναι το κάθε άχρηστο αντικείμενό του. Ο κόσμος ακολουθεί πιστά και την ανακύκλωση. Ο ένας βοηθάει τον άλλον και όλοι μαζί, την κοινότητα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τώρα πια ο κάτοικος της Τέμενης είναι συνεπής με τα σκουπίδια του. Η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι τέτοια εποχή, σήμερα έχει αποδώσει καρπούς΄΄.

Τελειώνει η αποσυμφόρηση του Σ.Μ.Α.

Ο πρόεδρος της Τέμενης ρωτήθηκε και για το θέμα της αποσυμφόρησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων από παλιά απορρίμματα, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως είπε, ΄΄πράγματι υπάρχει αποσυμφόρηση. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 90% των σκουπιδιών που έχουν αποσυρθεί από το σημείο. Το χρονικό πλάνο είναι στα τέλη του τρέχοντος μήνα – αρχές Νοεμβρίου, να έχουν απομακρυνθεί όλα. Μιλάμε για ποσότητα από σκουπίδια που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και τεράστιους όγκους. Η περισυλλογή γίνεται κάθε μέρα ανελλιπώς, η μεταφορική εταιρεία που έχει συνάψει ο δήμος την συμφωνία έρχεται κάθε μέρα και μαζεύει. Είναι το κομμάτι προς του “Τσανά”΄΄.

Τέλος, αναφορικά με τις «μπάλες» των απορριμμάτων που προέρχονται από το μακρινό παρελθόν του δήμου Αιγίου, αναφέρει: ΄΄Εμείς δεν θα απολογηθούμε για τις «μπάλες», αλλά για όσα είναι ήδη νομοθετημένα. Το θέμα των «μπαλών» είναι άλλο ζήτημα, στο οποίο εμείς δεν έχουμε υποχρέωση να απολογηθούμε σε κανέναν. Βεβαίως και γίνεται μια γενναία προσπάθεια, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να συμμετάσχουμε και να ενδιαφερθούμε και γι’ αυτό, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο εφικτό είναι. Επωμίζεται η κοινοτική ομάδα το θέμα των τοποθετημένων σκουπιδιών, αλλά όχι και την ευθύνη άλλων. Θα είμαστε κοντά με κάθε τρόπο και σε αυτό βέβαια, αλλά οι «μπάλε» είναι άλλο, ξεχωριστό κομμάτι΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr