background img
banner
banner

Παναγιώτης Καπετσώνης: «Από μικρή ηλικία ήξερα ποιο άθλημα θα ακολουθήσω» | ΦΩΤΟ

Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ «Α.Σ. ΣΤΡΑΤΩΝ ΑΙΓΙΟΥ» ΜΕΤΡΑΕΙ ΗΔΗ 5 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Η σχολή του Στράτωνα Αιγίου συνεχίζει να βγάζει σπουδαίους αθλητές στα δυναμικά αθλήματα και ειδικότερα στο kickboxing «τροφοδοτώντας» και την Εθνική ομάδα και παράλληλα διαφημίζει και την Αιγιάλεια σε όλη την Ελλάδα. Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον Αλέξανδρο Μίχο και τα «παιδιά» του έχει γίνει ευρέως γνωστή και οι επιτυχίες των αθλητών του Στράτωνα διαδέχονται η μία την άλλη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνείς αγώνες. Ένας από τους κορυφαίους αθλητές του συλλόγου, είναι χωρίς αμφιβολία ο Παναγιώτης Καπετσώνης, με πλούσιο βιογραφικό παρά τη νεαρή του ηλικία και μπροστά του το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο λαμπρό.

O 23χρονος Αιγιώτης πρωταθλητής (21/81997) μετράει ήδη πέντε μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα! Μετά το χρυσό στη Β΄ κατηγορία, σε μικρή ηλικία, ακολούθησαν άλλα τέσσερα στην Α΄ κατηγορία. Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα. Από πέρυσι είναι και ο κάτοχος της ζώνης στα 67 κ. και πιο συγκεκριμένα από τις 9 Νοεμβρίου στην ‘Fighters Arena’ του Πειραιά, όταν τέσσερις μαχητές του κικ μπόξινγκ διεκδίκησαν τη ζώνη. Οι Τάσος Μεντής, Αργύρης Κοβάνης, Γιάννης Σελαλμαζίδης και ο Παναγιώτης Καπετσώνης ο οποίος μετά από δύο δυνατούς αγώνες ήταν ο μεγάλος νικητής κατακτώντας τη ζώνη, παρότι αγωνίστηκε στον τελικό με τραυματισμένο αντίχειρα!

Το kickboxing άρχισε να γίνεται γνωστό στη δεκαετία του 1970 όταν ξεκίνησαν να διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες στην Αμερική, ενώ στις 17 Μαΐου 1974 η Ευρώπη πρωτογνώρισε από κοντά το άθλημα σε ένα event, όπου προσκλήθηκαν 88 ευρωπαίοι κάτοχοι μαύρης ζώνης σε πολεμικές τέχνες να συγκρουστούν στο νέο άθλημα με τους (όπως αποδείχτηκε πολύ ανώτερους τεχνικά) Αμερικανούς. Το 1976 ιδρύθηκε η παγκόσμια ένωση των εθνικών ομοσπονδιών (WAKO), η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ενώ το ίδιο έτος (1976) ιδρύθηκε με απόσπαση από την παγκόσμια ομοσπονδία καράτε μια άλλη ομοσπονδία του αθλήματος, η World Kickboxing Association (WKA).

Στην Ελλάδα το άθλημα πρωτοήρθε κατόπιν κινήσεων του γνωστού αθλητή πολεμικών τεχνών Καβαλιώτη Σίμου Ζαχόπουλου (ο Ζαχόπουλος αποτέλεσε νωρίτερα και τον αναβιωτή -διεθνώς- του Παγκρατίου αθλήματος), ενώ ο ίδιος συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην ίδρυση της WAKO από τις επτά ιδρυτικές χώρες-μέλη.

«Δεν με γέμιζαν τα άλλα αθλήματα»

Αθλητής του «Α.Σ. Στράτων Αιγίου» από το 2012, ο Παναγιώτης γνώριζε από πολύ μικρή ηλικία τον δρόμο που θα ακολουθούσε στον αθλητισμό. «Όπως όλα τα παιδιά, έπαιζα με τους φίλους μου ποδόσφαιρο, αργότερα ασχολήθηκα και λίγο με το μπάσκετ ενώ έκανα για ένα χρόνο και ταεκβοντο. Δεν με γέμιζαν όμως ως αθλήματα και απλά τα έκανα για να αθλούμαι και τίποτα περισσότερο. Ήθελα κάτι πιο δυναμικό που να μου ταιριάζει, όπως η πυγμαχία ή το κικ μπόξινγκ. Έτσι το 2012, σε ηλικία 15 χρονών γράφτηκα στον Στράτωνα, που τότε είχε το γυμναστήριο σε άλλον χώρο και έτσι ξεκίνησαν όλα. Θυμάμαι ημερομηνία και ώρα που πήγα για πρώτη φορά. Ήταν 10 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ», μας λέει.

Ο 23χρονος πρωταθλητής εργάζεται, πηγαίνει σε σχολή και προπονείται καθημερινά. Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα επίπονο και κουραστικό αλλά παρόλα αυτά βρίσκει χρόνο για όλα. «Πραγματικά, η ημέρα μου είναι γεμάτη αλλά προσπαθώ να είμαι συνεπής σε όλες μου τις υποχρεώσεις και τα καταφέρνω. Εργάζομαι ως αποθηκάριος στη «Γαλακτεμπορική» στις Καμάρες, του συναθλητή μου στον Στράτωνα, Σωτήρη Κόγκα που είναι πολλά χρόνια στον σύλλογο. Παράλληλα σπουδάζω στο ΙΕΚ Αιγίου Φύλακας Μουσείων Αρχαιολογικών χώρων, ενώ έχω σπουδάσει και Τεχνολογία Αλιείας και Ιχθυοκαλλιεργειών στο Μεσολόγγι, χωρίς να ολοκληρώσω τις σπουδές μου» τονίζει.

«Ντεμπούτο στην Εθνική Ομάδα»

Ο Παναγώτης Καπετσώνης αγωνίστηκε και με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κικ μποξινγκ ανδρών – γυναικών, που πραγματοποιήθηκε από 20 έως 26 Οκτωβρίου 2019 στη Βοσνία –Ερζεγοβίνη. Συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές όλου του κόσμου, οι οποίοι αγωνίζονται σε επαγγελματικά events με υψηλότατες αμοιβές και για τον ίδιο ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Μαζί με τη Γεωργία Καραφλού και τον Χρήστο Μαργαρώνη εκπροσώπησαν τον Α.Σ. ΣΤΡΑΤΩΝ αλλά και την πόλη του Αιγίου, με την Καραφλού μάλιστα να κατακτά το μοναδικό μετάλλιο (χάλκινο) για τα ελληνικά χρώματα αγωνιζόμενη για πρώτη φορά στην κατηγορία των γυναικών (παρότι ακόμη νεάνιδα).

«Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα kick boxing 2019 στην Βοσνία δεν κατάφερα να ανέβω στο βάθρο παρόλα αυτά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία από αθλητές και εικόνες…. Ευχαριστώ τον δάσκαλό μου Αλέξανδρο Μίχο που με έφτασε να παίζω σε αυτό το επίπεδο, τους συναθλητές μου και όλους όσοι ήταν κοντά μου με τον τρόπο τους» μας λέει ο Αιγιώτης πρωταθλητής και συμπληρώνει: «Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που κλήθηκα στην Εθνική ομάδα, αλλά δυστυχώς τις τρεις προηγούμενες δεν μπόρεσα να πάω για οικονομικούς λόγους. Τα έξοδα ήταν πολλά και στο άθλημά μας επιβαρύνουν τους αθλητές και τους συλλόγους τους, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό».

Ο Παναγιώτης Καπετσώνης ήταν ανάμεσα στους αθλητές που βραβεύτηκαν φέτος από τον σύλλογο για τις επιτυχίες του. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου “Αλέκος Μέγαρης” ο Α.Σ. ΣΤΡΑΤΩΝ ΑΙΓΙΟΥ στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, βράβευσε τους αθλητές/τριες που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε.

Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι: Γεωργία Καραφλού, Χρήστος Μαργαρώνης, Παναγιώτης Καπετσώνης, Δημήτρης Καραπατής, Γεώργιος Μέγαρης, Μαρίλια Χρονοπούλου, Ανδρέας Αναγνωστοπουλος, Χρήστος Κασέγιας από το kick boxing και από το Taekwon do οι: Κυριακοπούλου Κατερίνα, Ξυνομπίτης Νίκος, Ψάχος Παναγιώτης, Αδαμοπούλου Ιωάννα και Άλμπιον Σαμπάνι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr