background img
banner
banner

Μοίραζαν φυλλάδια έξω από το 2ο Γυμνάσιο και συνελήφθησαν

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της προς το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου για την άμεση παρέμβαση και απομάκρυνση ατόμων που μοίραζαν φυλλάδια σε μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, με πολιτικό περιεχόμενο, έξω από την κεντρική είσοδο και μάλιστα σε ανήλικους μαθητές.

Όπως αναφέρει, ΄΄υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. Φ. 12/410/Γ1/1459/9.12.93 εντός του χώρου των σχολείων δεν επιτρέπεται η διάθεση, η δωρεάν διανομή, η διακίνηση ή η πώληση πάσης φύσεως υλικού (έντυπου και μη) που κρίνεται ως διαφημιστικό, προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως χώρος του σχολείου εννοείται όχι μόνο αυτός του κτηρίου, αλλά και του προαυλίου και των εισόδων αυτού΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας πιστεύει ακράδαντα και υιοθετεί το δομημένο δημοκρατικό διάλογο, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τους εμπλεκόμενους να διαγράψουν μια κοινή πορεία πλεύσης με κατεύθυνση ένα συνδιαμορφωμένο όραμα, στοχεύοντας στη διαφάνεια, τη συλλογικότητα, τη κριτική σκέψη και την αξιοκρατία, για ένα καλύτερο μέλλον όλων των μαθητών΄΄.

ΚΟΒ Αιγίου ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση υποκινητής των καταλήψεων»

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η ΚΟB Aιγίου του ΚΚΕ, τονίζει πως ΄΄την Παρασκευή 2 Οκτώβρη η αστυνομία του Αιγίου, συνεχίζοντας τις κατασταλτικές ενέργειες της, προχώρησε στις συλλήψεις των συντρόφων, που μοίραζαν φυλλάδια στήριξης του αγώνα των μαθητών, έξω από το 2ο Γυμνάσιο. Οι συλλήψεις έγιναν για να τρομοκρατηθούν οι μαθητές να «κάτσουν φρόνιμα», να σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους, να υποταχτούν. Ήταν επίσης μια προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που συμπαραστέκεται έμπρακτα στους δίκαια αιτήματα τους και στη μορφή της κινητοποίησης που επέλεξαν. Δεν θα τα καταφέρουν. Τελικά οι συλλήψεις δεν στοιχειοθετήθηκαν και οι σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι κατοχυρωμένη με τους αγώνες του ελληνικού λαού και δεν σταματά μπροστά στις πόρτες των σχολείων, των εργοστασίων και άλλων χώρων εργασίας και μόρφωσης, όπως θα επιθυμούσαν οι συντάκτες της σχετικής καταγγελίας της Ένωσης Γονέων. Αν ψάχνουν για υποκινητές των καταλήψεων ας δουν την κυβερνητική πολιτική. Το ΚΚΕ στηρίζει στην πράξη τα δίκαια αιτήματα των μαθητών της Αιγιάλειας που μέσα σε δύσκολες συνθήκες διεκδικούν το δικαίωμά τους στην ζωή και τη μόρφωση. Το ΚΚΕ δεν αρκείται σε «επαφές» και « ψηφίσματα συσκέψεων» με φορείς , που απλά διατυπώνουν τα αιτήματά που οι μαθητές ανέδειξαν με τον αγώνα τους, στη πράξη όμως εμπόδισαν αυτό τον αγώνα όπως έδειξαν οι πράξεις τους την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη σπάζοντας το λουκέτο στη πόρτα του 2ου Γυμνασίου. Τα προβλήματα στην εκπαίδευση, πανελλαδικά και στη πόλη μας ,που ορμητικά αναδείχθηκαν λόγω πανδημίας, έχουν αιτίες και υπεύθυνους΄΄.

Καταλήγοντας, επισημαίνει: ΄΄ Ο αγώνας της εκπαιδευτικής κοινότητας για σχολικές αίθουσες με λιγότερους μαθητές ανά τάξη , διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και καθαριστριών, είναι δίκαιος, και πρέπει να συνεχισθεί. Να συγκρουστεί, τώρα, με την κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης της Παιδείας και της Υγείας που υπονομεύει το μέλλον της νέας γενιάς. Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Αιγίου του ΚΚΕ καλεί μαθητές και γονείς στον αγώνα για υγεία και μόρφωση. Καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους συνδικαλιστικούς φορείς , όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν στη πράξη τους αγωνιζόμενους μαθητές΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr