background img
banner
banner

ΆΓΓΕΛΟΣ ΔΑΝΙΗΛ: «Ο κλοιός σφίγγει για τις ομάδες»

Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤO PROTIONLINE.GR Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

Οι ανακοινώσεις με τα νούμερα των κρουσμάτων, αφήνουν απαισιόδοξα μηνύματα για την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις και τα επίσημα παιχνίδια. Μέχρι τέλος Νοέμβρη είχε δοθεί η διάρκεια του “lockdown”, αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθεί η αρχική ημερομηνία λήξης του συναγερμού.

Το πιθανότερο είναι να πάμε στα γήπεδα από το νέο χρόνο, μόνο που θα πρέπει να μαντέψουμε και το μήνα που θα συμβεί αυτό.

Οι προβλέψεις λένε πως τις γιορτές μπορεί να έχουμε χιόνια, όχι όμως ποδόσφαιρο στα γήπεδα της περιοχής μας. Μαζί με τον Παναιγιάλειο περιμένουν και τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία θα τα βρει τελείως απροετοίμαστα η σέντρα της επανεκκίνησης των αγώνων.

Όσο περνά ο καιρός θα μεγαλώνει η αγανάκτηση της αγωνιστικής απραξίας, θα μειώνονται σε αρκετούς ποδοσφαιριστές οι ορέξεις για την τήρηση του ατομικού προγράμματος προπόνησης.

Χωρίς έλεγχο οι ερασιτέχνες

Με εξαίρεση τον Παναιγιάλειο της Γ΄ Εθνικής που λειτουργεί με επαγγελματικά πρότυπα και σε αυτό βοηθά πολύ η αποφασιστικότητα των «μελανόλευκων» να διατηρηθούν ετοιμοπόλεμοι, στα σωματεία των ερασιτεχνικών κατηγοριών δεν δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο την ατομική προπόνηση.

Σε κάποιες ομάδες δεν έχει δοθεί καν πρόγραμμα, αφήνοντας τους ποδοσφαιριστές να πράξουν προσωπικά το εν δυνάμει, παραμένοντας έτσι σε μια σχετικά καλή σωματική κατάσταση, μόνο οι πλέον …φανατικοί του αθλήματος.

Δανιήλ: Όλα ανοιχτά για την επιστροφή στα γήπεδα

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, τονίζει ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια σχετική πληροφόρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα των αθλητικών δραστηριοτήτων. Βλέπει πολύ δύσκολο να υπάρξει επανέναρξη στην τρέχουσα χρονιά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Γενάρης θα είναι ο πρόσφορος μήνας δραστηριότητας στο νέο έτος 2021.

Σχετικά με κάποιο νεώτερο από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την επιστροφή των ομάδων στα πρωταθλήματα, δεν υπάρχει ενημέρωση τονίζει ο Αγγελος Δανιήλ.: «Όχι, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι νεότερο από πλευράς ΕΠΟ, όσον αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αν θέλετε την γνώμη μου και σύμφωνα με όσα βλέπω, δύσκολα τον Δεκέμβριο θα έχουμε δράση ξανά.

Πιστεύω ότι ο Ιανουάριος είναι η πιο πιθανή ημερομηνία, για να ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες, αλλά δεν το λέω με βεβαιότητα. Όλα μένουν ανοικτά και πρέπει να περιμένουμε».

Συγκρίνοντας την καραντίνα με το “lockdown”

Αντιπαραθέτοντας την καραντίνα που αφήσαμε πίσω με το “lockdown” που διανύουμε, ο κ. Δανιήλ είδε τα χειρότερα να έρχονται. «Τα πράγματα τώρα είναι δυσκολότερα. Η κάθε ομάδα είχε κάνει τον προϋπολογισμό της, με την κατάσταση, όμως, μετέωρη, δεν γνωρίζουν οι διοικήσεις πώς να ανταπεξέλθουν. Η κάθε κατηγορία, από την Γ΄ Εθνική μέχρι την Γ΄ ερασιτεχνική της Αχαΐας, έχει τις ανάλογες απαιτήσεις και δεδομένα κάθε ομάδα αντιμετωπίζει τα δικά της βάρη.

Το περιβάλλον είναι δύσκολο για τους παράγοντες και όσο η αγορά μένει ανενεργή με τα συνεχή lockdown, τόσο επηρεάζονται οι διοικήσεις, αφού δεν έχουν έσοδα και ο κλοιός σφίγγει».

Για την καθυστέρηση των έργων στα Προσφυγικά

Η έλλειψη γηπέδων στο νομό μας, είναι ένα από τα «αγκάθια» στον καταρτισμό των προγραμμάτων της Ένωσης ΠΣΑ, που υποχρεώνεται να προγραμματίζει αρκετά πρωινά και βραδινά παιχνίδια.

Η ολοκλήρωση των έργων στο πασίγνωστο γήπεδο των Προσφυγικών, θα είναι μια ανάσα για σωματεία και προγραμματισμούς, όμως η καθυστέρηση λήψης αποφάσεων και ξεκινήματος των εργασιών, διατηρεί τη διοικούσα αρχή σε έντονη ανησυχία. Σχετικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ δηλώνει:

«Ο καθένας βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών του. Εμείς, ο Δήμος και η Περιφέρεια. Σήμερα θα έχουμε άλλα 2 ραντεβού για το γήπεδο, αλλά δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο.
Η Περιφέρεια μαζί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν προτείνει τον διαγωνισμό, αλλά αυτή η διαδικασία θα πάρει 2 χρόνια. Εμείς έχουμε ζητήσει ένα συγκεκριμένο πόσο από τον Δήμο σαν βοήθεια, περιμένουμε την απάντηση και συνάμα έχουμε συγκεκριμένο πλάνο σαν ΕΠΣΑ.

Πλάνο το οποίο ακολουθήσαμε στα γήπεδα «Α.Κάνιστρας» και Πετρωτό, τα οποία αναδομήθηκαν σε άμεσο χρόνο».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr