background img
banner
banner

Έκαναν… αρχή από την Περιφέρεια

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Ούτε ο κορωνοϊός, ούτε η παγιωμένη σχεδόν κατάσταση εις βάρος τους αρκούν για να κάμψουν το ηθικό των αγροτών, που πραγματοποίησαν προχθές παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Μάλιστα, τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου που παρέστησαν μαζί με τους συναδέλφους τους από άλλους τέσσερις αγροτικούς συλλόγους της Αχαΐας, κατέστησαν σαφές ότι η προχθεσινή κινητοποίηση ήταν αρχή για τον «θερμό» χειμώνα που ακολουθεί…

Με κύριο σύνθημα ότι τα αγροτικά εισοδήματα εξαθλιώνονται και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στον covid-19 παρέδωσαν το κοινό υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

΄΄Είδαμε τις τιμές των προϊόντων μας να καταρρέουν. Δεν υπάρχει συνέπεια στις πληρωμές. Τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού μας έφεραν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Εμείς είμαστε στους δρόμους για πολλά χρόνια και αγωνιζόμαστε για να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημά μας΄΄, ανέφερε από το σημείο της κινητοποίησης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» Γιάννης Μποδιώτης, με τους παραγωγούς να επισημαίνουν και το γεγονός ότι πλέον με τον κορωνοϊό δεν μπορούν να επισκεφθούν αγορές άλλων περιοχών να πουλήσουν λόγω της καραντίνας.

Χαμηλές τιμές προϊόντων – Υψηλό λειτουργικό κόστος

Όπως τόνισαν εκπρόσωποι των συλλόγων Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Ωλενίας και Πατρών, ΄΄τα προϊόντα στις περισσότερες περιπτώσεις ή έχουν μείνει στα χωράφια ή εκείνα που πουλήθηκαν δόθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές. Επίσης, πουλήθηκαν με «αέρα» χωρίς οι παραγωγοί να έχουν λάβει χρήματα΄΄, τονίζοντας πως η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει έτσι.
Στάθηκαν ακόμη στο γεγονός ότι ενώ οι τιμές των προϊόντων κατρακυλούν, το κόστος παραγωγής παραμένει το ίδιο υψηλό.

΄΄Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ. Η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών.

Οι απώλειες εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, οι αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν.

Η κατάσταση που συνεχίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού που σε αυτή τη δεύτερη φάση της, μας προσθέτει προβλήματα, ενώ παραμένουμε υγειονομικά απροστάτευτοι όπως και η πλειοψηφία του λαού΄΄, σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Στα αιτήματα των αγροτών συμπεριλαμβάνονται και οι επιδοτήσεις αλλά και θέματα που αφορούν όλη την κοινωνία και έχουν να κάνουν με τις δομές Υγείας και την Παιδεία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr