background img
banner
banner

Έφυγε από το Ζεφύρι Αττικής και ήρθε στο Αίγιο για να εξαπατήσει πολίτες

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΠΑΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, δυο απάτες, που διαπράχθηκαν στο Αίγιο, σε βάρος δυο ηλικιωμένων γυναικών. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, 46 ετών από το Ζεφύρι Ατικής, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και ενός ακόμα άγνωστου συνεργού του.

Ειδικότερα, ο δράστης την 16/11/2020 και την 19/11/2020 μετέβη στις οικίες δυο ηλικιωμένων γυναικών σε περιοχές της Αιγιάλειας, όπου προσποιούμενος τον ασφαλιστή των γιών τους και με την μέθοδο της απασχόλησης, τους αφαιρούσε κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον ανέμενε συνεργός του.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη περίπτωση ο 46χρονος εξαπάτησε ηλικιωμένη στην οποία εμφανίστηκε ως ασφαλιστής απεσταλμένος του γιού της ζητώντας της χρήματα για ασφαλιστικές του εκκρεμότητες. Εκείνη μη έχοντας μετρητά, του έδωσε κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση ο ίδιος δράστης εμφανίστηκε σε άλλη ηλικιωμένη επίσης προσποιούμενος τον φίλο του γιού της και της ζήτησε νερό και άλλες πληροφορίες με αποτέλεσμα να της αποσπάσει την προσοχή και να της αρπάξει κοσμήματα από την κρεβατοκάμαρά της…

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του άνδρα θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr