background img
banner
banner

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»: «Όλοι στην απεργία στις 26 Νοέμβρη»

ΕΝΩΝΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία που πραγματοποιούν μεθαύριο Πέμπτη Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Ως πρωταρχικό αίτημα θέτει την απαίτηση του λαού για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα ενώ καλεί σε αγώνα για τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ζητώντας λύσεις εδώ και τώρα.

Ο σύλλογος επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις δραματικές εξελίξεις με την πανδημία, τονίζοντας πως άφησε αθωράκιστο εδώ και εννέα μήνες το δημόσιο σύστημα υγείας, την ίδια ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται και δεκάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, καλώντας σε συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση των ταξικών εργατικών σωματείων μεθαύριο Πέμπτη, τηρώντας βέβαια όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας της υγείας.

΄΄Με αγωνία παρακολουθούμε και την κατάσταση που επικρατεί με τα ζητήματα Υγείας και στο Νομό μας. Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία της Αχαΐας (Ρίο, Αγ. Ανδρέας, Αιγίου, Καλαβρύτων), έφτασαν στα όρια τους, ενώ το Νοσοκομείο Θώρακος, που έκλεισε με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης, παραμένει κλειστό. Και στο νομό μας αν και λειτουργούν ιδιωτικά Νοσοκομεία και θεραπευτήρια, δεν υπάρχει καμιά, ούτε καν, σκέψη για επίταξή τους. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης, που ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν αναμενόμενο, έχει αφήσει «γυμνά» τα νοσοκομεία μας από κρεβάτια και προσωπικό, ενώ ακόμη και για την επίταξη κλινών, επικαλείται την κοινωνική ευαισθησία των κλινικαρχών. Οι τελευταίοι αν και θησαυρίζουν, κάνουν λόγο, ακόμη και αυτή την ώρα, για κόστος νοσηλείας των ασθενών με κορωνοϊό, αρνούμενοι να τους νοσηλεύσουν!΄΄, αναφέρει το Δ.Σ. του Α.Σ.Α.

Όπως τονίζει, ΄΄μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο που εκφράζεται και στο Νοσοκομείο του Αιγίου. Παράλληλα, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα, που είναι εστίες μετάδοσης. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου. Τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν νέα μέτρα καταστολής, καθώς και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης. Αντιμετωπίζουν διαχρονικά με αυταρχισμό και καταστολή τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας και τώρα βρήκαν ως πρόσχημα την πανδημία. Συνεχίζουμε αγωνιστικά. Με αφορμή την απεργία στις 26 Νοέμβρη, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας, να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και να απαιτήσουμε λύσεις εδώ και τώρα΄΄.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr