background img
banner
banner

Ανάστατοι οι δικηγόροι της περιοχής γιατί εξαιρούνται από την οικονομική ενίσχυση

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ

Την έντονη διαμαρτυρία των συναδέλφων του – μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για τη μη συμπερίληψή τους στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ενίσχυσης πληττόμενων από την πανδημία, εκφράζει με αίτησή του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος. Παράλληλα, διαμαρτυρία για τα κριτήρια που έθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κατέθεσε με επιστολή της στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας…

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. προς τον Περιφερειάρχη, ΄΄τα όρια των 10.000 ευρώ ως έξοδα, που θέσατε ως προϋπόθεση για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για στήριξη της επιχειρηματικότητας λόγω της πανδημίας του COVID 19, καθιστούν απαγορευτική τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων. Όπως γνωρίζετε, ως δικηγόρος, ο κλάδος μας είναι από τους πλέον πληττόμενους από την πανδημία και είναι απαράδεκτο να αποκλείετε ουσιαστικά τη συμμετοχή των συναδέλφων σας στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ενίσχυσης. Σας τονίζουμε ότι στο ίδιο πρόγραμμα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν θέτει τα απαγορευτικά όρια που αποφασίσατε εσείς και υπάρχει ειδική μνεία για δικηγόρους και η ενίσχυση ρητά διαβαθμίζεται από 2000έως 15000 ευρώ ανάλογα και με αριθμό εργαζομένων. Άλλες δε Περιφέρειες, όπως η Περιφέρεια Ιωαννίνων, έχουν επίσης θέσει πολύ χαμηλότερα όρια. Είναι αντιφατικό και πρωτοφανές στην ίδια χώρα να εφαρμόζονται άλλα μέτρα και σταθμά για το ίδιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα΄΄.

Του ζητούν να τροποποιήσει τους όρους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα

΄΄Ζητάμε από τον Περιφερειάρχη να τροποποιήσει τους όρους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και να δοθεί παράταση ώστε να έχουν τη δυνατότητα τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ενίσχυσης. Περιμένουμε από τον κ. Φαρμάκη να κάνει το αυτονόητο καθώς δεν έχει καμία δικαιολογία να απεντάξει τον κλάδο μας΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Μπέσκος, προσθέτοντας: ΄΄Είναι απαράδεκτο να εξαιρείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ενίσχυσης ο κλάδος μας, ενώ βάσει του προγράμματος δικαιούται συμμετοχή σε αυτό με υποβολή ανάλογης αίτησης. Σε περίπτωση μη αποδοχής του αιτήματος μας, θα απευθυνθούμε σε κάθε νόμιμη αρχή για να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος τρόπος διαχείρισης και τα τιθέμενα όρια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα΄΄.

΄΄Ουδείς νομιμοποιείται να εξαιρεί από Ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης τους δικηγόρους που συγκαταλέγονται στους ΚΑΔ που έχουν πληγεί από την πανδημία και που ουσιαστικά μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική ενίσχυση έχουν λάβει. Θα κινηθούμε με όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες στα θεσμικά όργανα΄΄, κατέληξε.

Ίδια κριτήρια για όλες τις Περιφέρειες προτείνει στην Ε.Π.Ε. η Ολομέλεια των Προέδρων

Στην επιστολή της, η Ολομέλεια των Προέδρων, μεταξύ άλλων, περιγράφεται η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δικηγόροι, τονίζοντας πως ΄΄είναι προφανές ότι υφίσταται άµεση ανάγκη οικονοµικής στήριξης και ενίσχυσής του κλάδου µέσω και των ∆ράσεων των Περιφερειών της χώρας. Λόγω της σπουδαιότητάς του, το θέµα αυτό αποτέλεσε αντικείµενο συζήτησης , κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ολοµέλειας των Προέδρων των ∆ικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στις 7.11.2020. Η Ολοµέλεια αποφάσισε οµόφωνα να ζητήσει οι προϋποθέσεις υπαγωγής στις δράσεις αυτές και τα κριτήρια επιλογής να είναι τα ίδια για όλες τις Περιφέρειες της χώρας, να µειωθεί το ποσό των απαιτούµενων εξόδων για την υπαγωγή και να παραταθεί η προθεσµία υποβολής των σχετικών προτάσεων και σε περίπτωση λήξης της , να τεθεί νέα προθεσµία, προκειµένου να µην αποκλεισθεί από τις άνω δράσεις η µεγάλη πλειοψηφίατου δικηγορικού σώµατος. Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούµε για τις δικές σας ενέργειες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr