background img
banner
banner

Απεβίωσε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος

ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

Η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής αλλά και η τοπική κοινωνία θρηνούν την απώλεια του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Δημήτρη Χρυσανθακόπουλου, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς την περασμένη εβδομάδα. Η κηδεία του τελέσθηκε την Πέμπτη το πρωί στην Ηλιούπολη.

Ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος γεννήθηκε στο Βερίνο όπου τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Έμεινε ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία και η μητέρα του μεγάλωσε και σπούδασε τα τρία παιδιά της (δύο αγόρια κι ένα κορίτσι) με πολύ κόπο. Συνέχισε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο Αρρένων Αιγίου και κατόπιν τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως. Υπηρέτησε τις ένοπλες δυνάμεις, διορίστηκε για πρώτη φορά στην Όαση Ακράτας και μετατέθηκε σύντομα στην Αθήνα όπου δίδαξε σε σχολεία της Ηλιούπολης. Δημιούργησε αξιόλογη οικογένεια μεγαλώνοντας και σπουδάζοντας με τη σύζυγό του τα τρία παιδιά του από τα οποία έχει έξι εγγόνια.

«Έφυγε» ένας δάσκαλος με… «Δ» κεφαλαίο!

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Κώστας Μεσάζος αναφέρει στο protionline.gr για τον εκλιπόντα: «Ανήσυχο πνεύμα, ευρυμαθής με πολύ καλό προφορικό και γραπτό λόγο, πραγματικός δάσκαλος με δέλτα κεφαλαίο, προσηνής, ευαίσθητος, χαμογελαστός και ανθρώπινος στα δύσκολα, χαρίσματα που δε συναντάμε εύκολα στις μέρες μας. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Αθηνών και γνώριζε πολύ καλά την αγγλική γλώσσα καθότι ήταν κάτοχος πτυχίου επιπέδου Lower.

To 1988 ορίστηκε διευθυντής σε συστεγαζόμενα, πολυπληθή δημοτικά σχολεία της Ηλιούπολης με περισσότερους από 400 μαθητές. Το 1997 δεν αποδέχτηκε την τοποθέτησή του ως Σχολικός Σύμβουλος στη Λαμία μη θέλοντας να απομακρυνθεί από την οικογένειά του. Το 2001 τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος του 6ου γραφείου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στη Βόνιτσα, τόπο καταγωγής της συζύγου του .Επιλέχτηκε για τρία χρόνια μέλος του οικείου ΠΥΣΠΕ. Από το 2004 μέχρι το 2010, όπου συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε ως προϊστάμενος στο 2ο γραφείο Π.Ε. Αχαΐας με έδρα το Αίγιο, καθώς και ως μέλος του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας, ολοκληρώνοντας τη σταδιοδρομία του στον τόπο που γεννήθηκε. Η θητεία του ήταν επιτυχής. Αύξησε τις οργανικές θέσεις δασκάλων και ειδικοτήτων, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στη στελέχωση των σχολείων, υποστήριξε τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία καθώς και την ειδική αγωγή, υπηρετώντας αρχές και αξίες. Στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους σαν πραγματικός πατέρας-παιδαγωγός και παραβρισκόταν σε πολλές σχολικές εκδηλώσεις υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο τους. Στα έξι χρόνια της θητείας του στο Αίγιο έδειξε τη μεγάλη διοικητική και παιδαγωγική του κατάρτιση έργω και λόγω. Ήταν τιμή μου που ήμουν βοηθός του και δίπλα του διδάχτηκα πολλά. Καλό ταξίδι Προϊστάμενε».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr