background img
banner
banner

Απεργία οικοδόμων στις 26 Νοεμβρίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ: «ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»

Στην 24ωρη πανεργατική, πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, συμμετέχει το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου. «Αιχμή του δόρατος» το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας που, σύμφωνα με το σωματείο, πρόκειται να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. ΄΄Η κυβέρνηση δίνει δωράκια στη μεγαλοεργοδοσία με νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών. Δίνει όλες τις προϋποθέσεις στα αφεντικά να αρπάξουν με τον νόμο τον ιδρώτα μας. Να δουλεύουμε περισσότερες ώρες και να παίρνουμε μικρότερο μεροκάματο. Αξιοποιεί την πανδημία του κορωνοϊού για να κάνει πραγματικότητα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. πορεί στα λόγια να διακηρύσσει την προσπάθειά της να στηρίξει τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, όμως στην πράξη τρέχει για να υλοποίηση όσα απαιτούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, και οι μεγαλοεργοδότες. Όλο αυτό το διάστημα ψήφισε δεκάδες νόμους, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και προώθησε εγκυκλίους που συρρικνώνουν το εισόδημά μας, ενώ ταυτόχρονα μας κρύβει την ευθύνη της για την προστασία της ζωής μας και της υγείας μας΄΄, αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Παναγιώτης Νύχτης

«Όλα δικαιολογούνται με το πρόσχημα της πανδημίας»

Σημειώνει ακόμη τα εξής: ΄΄Σε κάθε αίτημα, σε κάθε διεκδίκηση της ομοσπονδίας μας και γενικότερα του εργατικού κινήματος, η κυβέρνηση απαντάει αρνητικά σαν να μας λέει: «Κόψτε τον λαιμό σας, εσείς φταίτε». Αντίθετα απέναντι στους εργοδότες είναι ανοιχτοχέρα, τους δίνει ότι απαιτούν για να δυναμώσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Όλα δικαιολογούνται με το πρόσχημα της πανδημίας, όλα μεταφέρονται στην ατομική ευθύνη.
Για το ανοχύρωτο σύστημα υγείας, για τη συρρίκνωση του εισοδήματος, για το ψαλίδισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την καταστολή, έβγαλαν την ετυμηγορία ότι είμαστε «ένοχοι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι» και «αθώοι» οι κυβερνώντες και η εργοδοσία που μας κουνάνε το δάχτυλο , καλώντας μας να πληρώσουμε ακόμα μια φορά τα σπασμένα΄΄.

Το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου απορρίπτει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς, λέγοντας : ΄΄Η απόφασή μας είναι ο «αγώνας» για τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Στην επίθεση εν μέσω καραντίνας, από την κυβέρνηση τη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν, απαντάμε με: Πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη΄΄.

Οι διεκδικήσεις του κλάδου

Οι οικοδόμοι διεκδικούν:

  • Ενίσχυση των νοσοκομείων και του Δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορωνοϊό.
  • Εισόδημα για όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
  • Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος που χάνεται λόγω του lockdown για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
  • Να ενταχθούν όλοι οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές στο μηχανισμό στήριξης και να λάβουν τα 800 ευρώ.
  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίστηκαν στην περίοδο της εμφάνισης της πανδημίας καθώς και όλων των αντεργατικών νόμων που τσάκισαν συντάξεις, μισθούς, εργασιακές σχέσεις.
  • Την κατάργηση του πτωχευτικού νόμου που διευκολύνει τις τράπεζες να αρπάξουν τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr