background img
banner
banner

Αυτό είναι το πρώτο αντιβακτηριδιακό smartphone – Πόσο κοστίζει

Το πρώτο αντιβακτηριδιακό smartphone στον κόσμο, που σταματά την εξάπλωση των μικροβίων κατασκεύασε μια εταιρεία που εδρεύει στο Reading της Μεγάλης Βρετανίας και ονομάζεται Bullitt.

Ονομάζεται Cat S42, και η αρχική συσκευή είναι κατασκευασμένη για να είναι ανθεκτική και ευέλικτη. Το τηλέφωνο κοστίζει 229 £ (256 ευρώ), αλλά τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία αντιμικροβιακών προϊόντων Biomaster δεν θα είναι διαθέσιμα νωρίτερα από την άνοιξη του 2021.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το τηλέφωνο με αντιβακτηριδιακή δράση καταπολεμά τη βακτηριακή εξάπλωση χάρη στα ιόντα από ασήμι που είναι ενσωματωμένα στα υλικά της συσκευής κατά τη διαδικασία κατασκευής. Αν και δεν εξουδετερώνει ενεργά βακτήρια ή ιούς, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19, σταματά την εξάπλωση και τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων.

Διακόπτοντας την αναπαραγωγή μικροβίων, οι αριθμοί τους φυσικά μειώνονται. Η Bullitt ισχυρίζεται ότι ο «ενεργός αντιμικροβιακός παράγοντας Biomaster» μειώνει τον αριθμό των βακτηρίων κατά 80% εντός 15 λεπτών και 99,9% εντός 24 ωρών.

Οι κατασκευαστές του συγκεκριμένου ανθεκτικού τηλεφώνου τονίζουν ότι η συσκευή είναι εντελώς αδιάβροχη και πρέπει να πλένεται τακτικά με σαπούνι και νερό, απολυμαντικά ακόμη και χλωρίνη για να διατηρείται καθαρή. «Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για όσους από τους πελάτες μας εργάζονται σε περιβάλλον υγείας ή κοινωνικής μέριμνας και για όσους επισκέπτονται πολλούς ιστότοπους για τη δουλειά τους», δήλωσε ο Peter Cunningham, αντιπρόεδρος της Bullitt Group.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr