background img
banner
banner

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ: Πάει πίσω τη ‘‘Μαύρη Θύελλα’’ η διακοπή του πρωταθλήματος

ΜΑΚΗΣ ΛΕΛΟΥΔΑΣ ΣΤO PROTIONLINE.GR ‘‘ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ  ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ’’

Οι προπονητές τραβάνε το δικό τους μαρτύριο με την αναστολή των πρωταθλημάτων. Ειδικά στον Παναιγιάλειο που το καθυστερημένο ξεκίνημα της προετοιμασίας υποχρέωσε το τεχνικό τιμ των Αλέξη Σπυρόπουλου και Μάκη Λελούδα να τρέχουν να καλύψουν με τους παίκτες το χαμένο έδαφος. Πάσχισαν να βάλουν σε μια σειρά την ομάδα, να βρουν τον κατάλληλο ρυθμό στην έναρξη του πρωταθλήματος, να διατηρήσουν την καλή εικόνα και την αγωνιστική απόδοση, που έφερε τα θετικά αποτελέσματα και το προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα.

Η αναστολή του πρωταθλήματος και στην Γ΄ Εθνική, φέρνει πίσω όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, που θα πρέπει στο εξής να μηχανεύεται νέα προγράμματα, να βρίσκεται σε μια σχετική ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, αφού όπως κανείς, δεν γνωρίζει πότε θα σημάνει η λήξη του συναγερμού. Για την διακοπή, τις επιπτώσεις και την γραμμή που θα τραβήξει στο εξής η τεχνική ηγεσία, μας μίλησε ο προπονητής Μάκης Λελούδας.

Διακοπή πρωταθλημάτων και φιλικών μέχρι νεωτέρας. Υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στο σωματείο του Παναιγιάλειου ύστερα από αυτή την απόφαση και που εστιάζονται;

Για δεύτερη φορά τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή για τους αθλητές και τους προπονητές. Κάποιες ομάδες θα επηρεαστούν περισσότερο από άλλες και αγωνιστικά και οικονομικά. Ξέχωρα από τις κοινές ζημίες που θα ισχύσουν για όλες τις ομάδες και όλους τους ομίλους, στο αγωνιστικό μέρος αυτή η διακοπή ήταν ότι χειρότερο για τον Παναιγιάλειο. Η ομάδα είχε μπει σε μια σειρά, έπαιρνε ρυθμό, ανέβαζε το αγωνιστικό της προφίλ. Η πίστη στη νίκη αποκτούσε όλο και περισσότερη σιγουριά, αφού τα μέχρι τώρα δεδομένα, είχαν επιφέρει πολύ καλή ψυχολογία στα παιδιά. Μεγάλο μας όπλο η ομοιογένεια με την διατήρηση του περυσινού βασικού μας κορμού, να παίζει σοβαρό ρόλο σ’ αυτόν τον τομέα.

Δεν υπάρχει απαγορευτικό στις προπονήσεις. Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά στο ελεύθερο αυτό πεδίο;

Το θετικό είναι ότι μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις για να κρατήσει κάποιο αγωνιστικό ρυθμό η ομάδα. Σίγουρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, όσο θα απουσιάζουν τα επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου. Πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιους προγραμματισμούς, αφού για παράδειγμα είχαμε δώσει βάση σε μια εβδομαδιαία προετοιμασία, που περιείχε κύπελλο την Τετάρτη με τον Ψαθόπυργο στο Ρίο, πρωτάθλημα την Κυριακή στο Αίγιο με τον Αίαντα Γαστούνης. Το απρόβλεπτο γεγονός της διακοπής διαφοροποιεί πλέον την λίστα προπονήσεων που είχαμε προετοιμάσει. Ξεκινάμε από την αρχή να περισώσουμε όσα περισσότερα μπορέσουμε, να διατηρηθούμε στο ψηλότερο δυνατό ποσοστό στην φόρμα που μας διακρίνει αυτή την εποχή, στην ετοιμότητα που μας χαρακτήριζε μέχρι τώρα απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Πιστεύεις ότι αυτή η διακοπή μπορεί να επιφέρει αλλοίωση πρωταθλήματος;

Είναι σημαντικό να ξέρουμε πόσο θα είναι η διακοπή, για αλλοίωση δεν μπορούμε να το πούμε τώρα. Πρωτεύοντα ρόλο έχει να κάνει το πώς θα πράξουν τα σωματεία στην διάρκεια της διακοπής. Πόσο εύκολο θα είναι σε κάθε διοίκηση, σε κάθε τεχνική ηγεσία και σε ποδοσφαιριστή αν θέλετε να συγκεντρώσει το απαραίτητο κουράγιο για να μπει σε μια επίπονη δοκιμασία, χωρίς να γνωρίζει την απόσταση που τον χωρίζει από το νέο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Τι σημαίνει αυτό; Απλά οι ομάδες που θα το πάρουν πιο …ζεστά, που θα βρουν την υπομονή και επιμονή να παραμείνουν στις επάλξεις, θα βρεθούν σε καλύτερη ετοιμότητα όταν σημάνει πάλι η ώρα της …σέντρας.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι θα επηρεάσει και την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αφού δεν θα υπάρξει ο ίδιος ζήλος προετοιμασίας στα σωματεία.

Περιμένετε πιθανές αντιδράσεις από ποδοσφαιριστές και γονείς και που αυτές μπορεί να εστιάζονται;

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με καθυστέρηση και πάνω που η ομάδα άρχισε να βρίσκει ρυθμό τώρα αυτό μας πάει πίσω. Για τον αθλητή είναι πολύ κακό να του λέμε σταμάτα ξεκίνα. Από την άλλη είναι αναγκαίο κακό και πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση να το αποδεχθούμε και να προσέχουμε. Από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Μόνο έτσι μπορούμε να συγκεντρωθούμε στις απαιτήσεις της προπόνησης, στο άγνωστο μεσοδιάστημα που θα ακολουθήσει.

Οι γονείς από την πλευρά τους, λογικό είναι να θέλουν για τα παιδιά τους παράπλευρα με τον αθλητισμό και την πρόοδο στα μαθήματα. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί στην ομάδα, με παράλληλες μαθητικές υποχρεώσεις.

Η ομάδα οφείλει να διαθέτει νεαρές ηλικίες ποδοσφαιριστών, όταν μάλιστα η προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, σε υποχρεώνει να συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δυο νεαροί κάτω των 20 ετών.

Ελπίζουμε να τους έχουμε κοντά μας και σ’ αυτή την άσχημη εξέλιξη που έχουν πάρει τα αθλητικά πράγματα.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα προετοιμασίας που μπορεί να περιορίσει τη ζημιά στην ομάδα σου; Είναι εύκολο σε εφαρμογή και ποια θα είναι η ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών;

Σε συνεννόηση με τον Αλέξη Σπυρόπουλο, με τον γυμναστή της ομάδας μας Θόδωρο Δροσόπουλο και με την πολύ καλή συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε η ομάδα να κρατήσει τον αγωνιστικό ρυθμό που είχε μέχρι τώρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr