background img
banner
banner

Γάτειο: Αναβολή στην κλήρωση του γαμήλιου βοηθήματος

ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πιο χαμηλά μισθώματα με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Αγ. Λαύρας εξαιτίας των έργων της ανάπλασης, ζήτησαν για τα ακίνητα του Γατείου Κληροδοτήματος, οι παρατάξεις «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε για τα θέματα του Γατείου, το απόγευμα της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε το Σώμα η αντιδήμαρχος ακίνητης περιουσίας Μαρία Γιδά, έχουν λήξει τα μισθώματα για τρία ακίνητα του Γατείου. Πρόκειται για το καφέ δίπλα στο Ταχυδρομείο, ένα υπόγειο και ένα κατάστημα στην Ανδρέου Λόντου. Μάλιστα πρότεινε το καφέ να νοικιαστεί με 900 ευρώ τον μήνα από 760 που ισχύουν ως σήμερα, ποσό που, όπως εξήγησε προκύπτει από την αντικειμενική και την εμπορική αξία του ακινήτου.

Τι πρότεινε η αντιπολίτευση

Ωστόσο ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος πρότεινε να μην υπάρξει αύξηση τουλάχιστον για έναν χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Ανάλογη πρόταση κατέθεσε και η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη καθώς και το μέλος της Παναγιώτης Μαρινόπουλος, υπενθυμίζοντας πως και έχει οξυνθεί η κρίση με την επέλαση του κορωνοϊού και εκτελείται και το έργο της ανάπλασης που επί του παρόντος δεν ευνοεί τις επιχειρήσεις αναψυχής. Μάλιστα, ο κ. Μαρινόπουλος πρότεινε όσο θα διαρκέσουν τα έργα να ισχύσει μείωση των μισθωμάτων της τάξης του 15%.

Κοινωνικό το έργο του Γατείου

Όπως εξήγησε η κ. Γιδά, το ποσό της δημοπράτησης ήταν να ξεκινά στα 1.100 ευρώ ωστόσο με βάση τη διάταξη θα μειωθεί κατά 85% δηλαδή θα διαμορφωθεί στα 900 ευρώ από 760 που είναι σήμερα.

Τόνισε δε πως πρόκειται για ένα καλό μίσθωμα αφού τα παραπλεύρως ακίνητα έχουν πολύ υψηλότερα μισθώματα. ΄΄Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πολύ καλό έσοδο για το Γάτειο Κληροδότημα το έργο του οποίου είναι πιο σημαντικό από το ποσό αφού έχει κοινωνικές προεκτάσεις΄΄, σημείωσε, προσθέτοντας: ΄΄Το ποσό προκύπτει με βάση τις αξίες που υπάρχουν. Επίσης πήραμε τις τιμές των παρακείμενων καταστημάτων.

Ήδη, ο πρώτος μισθωτής του χώρου ως καφέ πλήρωνε 2.500 ευρώ μηνιαία και μετά από έξι συνεχείς μισθώσεις φτάσαμε στα 900 ευρώ που είναι ένα καλό ποσό. Σε διαφορετική περίπτωση θα κατηγορηθούμε ότι καλλιεργούμε αθέμιτο ανταγωνισμό΄΄. Τελικώς υπερίσχυσε η άποψη να μην υπάρξει μείωση του ποσού.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα από τρία καταστήματα για μείωση του μισθώματός τους, η αντιδήμαρχος είπε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί ήδη τα ποσά που καταβάλλουν σε μηνιαία βάση είναι μάλλον συμβολικά ενώ έχει ληφθεί και η γνώμη του νομικού συμβούλου του δήμου…

Αναβάλλεται η κλήρωση του γαμήλιου βοηθήματος, λόγω covid

Στη συνεδρίαση, το Σώμα προχώρησε σε έγκριση ισολογισμού- απολογισμού του 2019 με τα έσοδα και τα έξοδα του Κληροδοτήματος να ανέρχονται σε 193.583,08 και σε κατάρτιση του προϋπολογισμού του κληροδοτήματος για το 2021.

Ακόμη απόφαση έλαβε για τη σύμβαση συντήρησης κλιματιστικών και την αυτονόμηση τριών κτιρίων καθώς επίσης για την πρόκληση ενδιαφέροντος για τα γαμήλια βοηθήματα.
Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το Κληροδότημα, τονίζονται τα εξής: ΄΄Λόγω των περιορισμών που υφιστάμεθα εξαιτίας της πανδημίας αναβάλλεται η διεξαγωγή της κλήρωσης για τα γαμήλια βοηθήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Φανερωμένης. Το Κληροδότημα με ανακοίνωσή του μετά το πέρας των περιορισμών θα ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr