background img
banner
banner

Γέλιο ξανά στα χείλη των παιδιών!

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ 16 ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το… πλήρωμα του χρόνου έφτασε και το έργο δημιουργίας πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε συγκεκριμένα σημεία του δήμου Αιγιαλείας, ξεκίνησε. Ο εργολάβος ήδη έχει εγκατασταθεί σε πολλά από αυτά και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η διαμόρφωση 16 σύγχρονων παιδικών χαρών που θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει, ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια.

Οι περισσότερες από αυτές τις παιδικές χάρες είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ωστόσο παρότι υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δεν προχώρησαν καθώς προέκυψε ακύρωση της πρώτης διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεσή τους. Συγκεκριμένα, ενώ είχε προκύψει προσωρινός μειοδότης για το έργο προϋπολογισμού 175.000 €, μετά την προσκόμιση από τον προσωρινό ανάδοχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ακύρωση εν μέρει της διαγωνιστικής διαδικασίας και την επανάληψή της από το στάδιο του ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής. Κάπως έτσι προέκυψε άλλος προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή παιδικών χαρών του Δήμου Αιγιαλείας», με υποβληθείσα μέση έκπτωση 48,27% και διαμορφούμενη προσφορά 73.396,07€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι συνολικής δαπάνης 91.011,13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Εκτός από τις 13 χρηματοδοτούμενες από το «ΦιλόΔημος» παιδικές χαρές, άμεσα κινούνται οι διαδικασίες και για άλλες τρεις εκ των οποίων η μία έχει ξεκινήσει και δεν είναι άλλη από την παιδική χαρά ΑμεΑ στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως. Παράλληλα, προωθούνται κι άλλες δύο με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Έπεται κι άλλο «κύμα» παιδικών χαρών

Την ικανοποίησή του γιατί «ξεκόλλησαν» οι διαδικασίες και ξεκίνησαν τα έργα, εξέφρασε στo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος, επισημαίνοντας μάλιστα πως έπεται και συνέχεια… ΄΄Αυτό είναι το πρώτο «κύμα» των παιδικών χαρών που θα κατασκευαστούν στον δήμο μας. Οι εργασίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και η διαμόρφωσή τους θα γίνει άμεσα. Όμως, ήδη προετοιμαζόμαστε για την δημιουργία κι άλλων είτε μέσω χρηματοδοτήσεων από προγράμματα είτε από δημοτικούς πόρους, γνωρίζοντας πως ο δήμος μας υστερούσε σε αυτό τον τομέα. Αυτές θα είναι τόσο στην έδρα του δήμου όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε πως η δημιουργία και λειτουργία μίας σύγχρονης παιδικής χαράς δεν είναι κάτι απλό αφού είναι απαραίτητο να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας γιατί προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας΄΄, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστόπουλος.

Δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης  σε πρώτη φάση

Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Πέμπτη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος σε Άβυθο, Καμάρες και σε άλλα σημεία, ξεκινώντας τις πρώτες εργασίες υποδομής ώστε να… στρωθεί το έδαφος για την εγκατάσταση των οργάνων και τη διαμόρφωση των παιδικών χαρών. Έτσι στην παρούσα φάση προχωρά σε δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης μέχρι να ξεκινήσουν οι άνωθεν εργασίες.

Το protionline.gr παρουσιάζει τον πίνακα με τις παιδικές χαρές που πρόκειται να κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr