background img
banner
banner

Γερόντισσα Επιστήμη: ‘‘Εμείς δεν κρυβόμαστε’’

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΒΕΡΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ – ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR – «ΚΑΛΠΑΖΕΙ» Ο COVID ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε χθες στην Αχαΐα που «μετρά» 52 νέους νοσούντες ενώ συνολικά στη Δυτική Ελλάδα, τα καινούρια κρούσματα για χθες Πέμπτη ανέρχονται σε 92. Στην Αιγιάλεια ο αριθμός των κρουσμάτων βαίνει αυξανόμενος παρά το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές το lockdown τηρείται, όπως και τα μέτρα ασφαλείας στις υποχρεωτικές εξόδους.
Χθες ξεπέρασαν κατά πολύ τους πενήντα οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ΠΠΝΠ και ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας».

Ενώ προχθές ήταν 49 χθες οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 57. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται στην κλινική 22 ασθενείς και στη ΜΕΘ 6. Να σημειώσουμε ότι στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται δύο μοναχές από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Βερίνο Δ.Ε. Συμπολιτείας καθώς κΑι ένας άνδρας που ήρθε σε επαφή με την Μονή. Την ίδια ώρα, στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην κλινική νοσηλεύονται 24 ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ 5 άτομα. Θετικό είναι ότι αποσωληνώθηκε ένας 66χρονος ο οποίος όμως παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με ήπια συμπτώματα οι δύο μοναχές

Εν τω μεταξύ, εντύπωση αλλά και δυσαρέσκεια προκαλεί στις τάξεις της μοναστηριακής κοινότητας του «Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου» στο Βερίνο, η έκταση που έλαβε από τα μέσα ενημέρωσης το γεγονός ότι νόσησαν μοναχές από covid. Μάλιστα, αναφέρουν πως πλέον είναι τόσο διαδεδομένος ο ιός που δεν θα έπρεπε να προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι νόσησαν αδελφές, αλλά ούτε και να αναζητούν κάποιοι πώς τους μεταδόθηκε.

Το protionline.gr επικοινώνησε με την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Επιστήμη η οποία ανέφερε: ΄΄Πράγματι, νοσούν δύο αδελφές μας και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Μεταφέρθηκαν εκεί με συμπτώματα πνευμονίας ωστόσο είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Παρουσίασαν πυρετό (όχι υψηλό) την Τρίτη και την Τετάρτη τις μεταφέραμε εκεί. Έκαναν το τεστ για τον κορωνοϊό, βγήκε θετικό και κρίθηκε πως πρέπει να νοσηλευτούν. Παρόλα αυτά τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι ήπια΄΄.

Μετέφερε ωστόσο και την απορία πώς τα κανάλια γνώριζαν από το πρώτο λεπτό το γεγονός, επισημαίνοντας: ΄΄Αυτό που μας έχει ενοχλήσει πολύ είναι ότι δεν προλάβαμε να επιστρέψουμε στη Μονή από το νοσοκομείο και αμέσως έγινε γνωστό πως νόσησαν δύο αδελφές μας. Τα μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν το θέμα σαν να αποτελούμε εξαίρεση και είναι να απορεί κανείς πώς διαρρέουν οι ειδήσεις από ένα νοσοκομείο.

Άραγε δεν τηρούνται τα προσωπικά δεδομένα; Εμείς δεν κρυβόμαστε. Με απασχολεί που το προβάλουν έτσι. Είναι θέμα υγείας και αφορά έναν ιό που έχει πλήξει όλη την ανθρωπότητα. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε για την ίαση όλων των ανθρώπων΄΄.

Από την Μονή επίσης διαψεύδεται το γεγονός ότι νόσησαν εννέα καλόγριες όπως αρχικά είχε αναφερθεί από μέσα ενημέρωσης, αφού κάποιοι προφανώς μπέρδεψαν το αποτέλεσμα με τον αριθμό των μοναχών που υπεβλήθησαν σε τεστ. Σημειώνεται πως η Ιερά Μονή το διάστημα αυτό παραμένει κλειστή για τους επισκέπτες.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr