background img
banner
banner

Για την ασφάλεια των σχολείων

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Τρία θέματα που αφορούν τα σχολεία της Αιγιάλειας και τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν, απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Το Σώμα ενέκρινε την αύξηση του ωραρίου εργασίας των καθαριστριών με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, κατά πλειοψηφία έκανε αποδεκτή την πρόταση της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» που αφορούσε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ενώ αποφάσισε και τη μείωση μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση της κ. Ψυχράμη, που είχε συνταχθεί με αφορμή τα προβλήματα που έγιναν ορατά στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ωστόσο στο μεσοδιάστημα δεν συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε πως ΄΄τα προβλήματα έχουν να κάνουν κυρίως με τα πολυμελή τμήματα και τον συνωστισμό των μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες. Π.χ. 1ο Γυμνάσιο Αιγίου με τέσσερα τμήματα 27 μαθητών στη Β΄ τάξη, τμήματα με 27 παιδιά σε 2ο ΓΕΛ Αιγίου, Γυμνάσιο Αιγείρας, 3ο Γυμνάσιο κ.ά., φαινόμενο που είχε να παρατηρηθεί πολλά –πολλά χρόνια΄΄. Ακόμα, τόνιζε πως ΄΄υπάρχει έλλειψη επαρκούς ωραρίου των καθαριστριών, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην καθαρίζονται όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον covid, δηλαδή σε κάθε διάλειμμα, παρά μόνο στο τέλος της βάρδιας, γεγονός που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του ιού΄΄. ‘‘Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν, τις ανάγκες που απορρέουν από την απειλή του covid-19 και τις ελλείψεις που υπάρχουν, αιτείτο τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, για ανάληψη πρωτοβουλιών από τον δήμο ώστε μέσω των Διευθύνσεων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, να ασκήσει πιέσεις προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως μεριμνήσει για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στα σχολεία της Αιγιάλειας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, πράττοντας στην ουσία όσα η υπουργός Νίκη Κεραμέως εξαγγέλλει΄΄.

Ψυχράμη: ‘‘Οι τετράωρες καθαρίστριες  να γίνουν πλήρους ωραρίου’’

Στην τοποθέτησή της στη συνεδρίαση, η επικεφαλής της παράταξης Βάσω Ψυχράμη, δεδομένου ότι έχει περάσει πολύς καιρός και τα πολυμελή τμήματα παρέμειναν, εστίασε στο ζήτημα των καθαριστριών και συγκεκριμένα, ζήτησε οι τέσσερις μόνιμες τετράωρες καθαρίστριες να γίνουν πλήρους ωραρίου ώστε να καλύπτουν περισσότερες από τις αυξημένες ανάγκες. Τόνισε μάλιστα πως ΄΄η αύξηση στον προϋπολογισμό όπως μου έκανε γνωστό το Τμήμα Μισθοδοσίας και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πλέον δώρα και επιδόματα στο Δημόσιο, είναι 26.400 ευρώ. Απαιτείται μόνο η εντολή του Σώματος στην Υπηρεσία να εγγράψει το ποσό αυτό στον προϋπολογισμό΄΄.

Ανεδαφικό χαρακτηρίστηκε από τη δημοτική αρχή

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος τόνισε πως ΄΄αν δεν υπάρχει η τεχνική έκθεση και έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας ακόμη κι αν το εγκρίναμε θα ήταν μία άκυρη απόφαση΄΄, με την κ. Ψυχράμη να απαντά ότι ΄΄πολιτική δεν κάνουν οι υπηρεσίες. Την πολιτική τη χαράσσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν τους πούμε να το εγγράψουν στον προϋπολογισμό θα το πράξουν΄΄. ΄

΄Συμφωνούμε και φαίνεται απόλυτα εφικτό΄΄, τόνισε ο κ. Γούτος, δεδομένων των αναγκών που υπάρχουν από την πανδημία, επισημαίνοντας πως ΄΄οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων είναι πρωτεύουσες΄΄.

Η εισήγηση της κ. Ψυχράμη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αφού δεν ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του δημάρχου, τον κ. Τριανταφυλλόπουλο αλλά και τον κ. Βαρδάκη που ψήφισε «παρών».

Αύξηση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών  – Μείωση στα μισθώματα των κυλικείων

Λίγη ώρα νωρίτερα, όλες οι παρατάξεις ενέκριναν την εισήγηση για αύξηση του ωραρίου των 34 σχολικών καθαριστριών από 3ωρο σε 5ωρο. Τις ενέργειες και την προσπάθεια που καταβλήθηκε από πλευράς δημοτικής αρχής ανέπτυξε κατά την εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος. Επίσης, το Σώμα επικύρωσε ομόφωνα την απόφαση Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μείωση κατά 30% στα μισθώματα των κυλικείων όλων των σχολικών μονάδων δεδομένου ότι έχουν πληγεί λόγω covid.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr