background img
banner
banner

«Δίχτυα» στο LEADER από τον δήμο Αιγιαλείας

«ΤΡΕΧΕΙ» ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Αγώνα δρόμου ώστε να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις για σημαντικά αναπτυξιακά έργα του δήμου Αιγιαλείας από το πρόγραμμα LEADER καταβάλει ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Χριστόπουλος, φιλοδοξώντας να εξασφαλίσει περί τις 700.000 ευρώ από αυτή τη φάση του προγράμματος. Μεταξύ των φακέλων που επιδιώκει να καταθέσει είναι και αυτός που αφορά το έργο της αποκατάστασης και διαρρύθμισης του κτιρίου των πρώην αποθηκών του Δ.Λ.Τ. με σκοπό τη δημιουργία χώρου πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, τεχνολογικών δραστηριοτήτων.

Ο χρόνος ωστόσο πιέζει ασφυκτικά, καθώς η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων στο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 – 2020» (CLLD/LEADER ΑΧΑΪΑΣ) του Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής» του ΕΣΠΑ 2014-2020 εκπνέει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Στο μεταξύ, στη σημερινή συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου καλείται να εγκρίνει την υποβολή πρότασης για το εν λόγω έργο καθώς και τη Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας και του Δήμου Αιγιαλείας για την εκτέλεσή της.

Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Η μελέτη συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, με την Τεχνική Υποστήριξη του γραφείου «Αρχιτεκτονικών & Πολεοδομικών μελετών Χρύσα Διονυσοπούλου και Συνεργάτες», το οποίο παρέχει στον δήμο Αιγιαλείας υπηρεσίες Συμβούλου, για το συγκεκριμένο έργο. Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου, ενώ Φορέας Υλοποίησης είναι ο δήμος. Περιλαμβάνει, επισκευή, συντήρηση, ενίσχυση και πλήρης αποκατάσταση, τμήματος των κτιρίων των παλαιών αποθηκών του λιμένα Αιγίου, εντός του οικοπέδου όπου λειτουργεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου, για την επανάχρησή του ως Χώρου Πολιτιστικών – Περιβαλλοντικών – Τεχνολογικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, η μελέτη περιλαμβάνει την αποκατάσταση – επανάχρηση του εγκαταλελειμμένου τμήματος των παλαιών αποθηκών του λιμένα Αιγίου, με κοινωφελείς χρήσεις και δραστηριότητες που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την έμμεση ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσω: Της εξασφάλισης ενός σύγχρονου χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αναψυχής για τους κατοίκους του Αιγίου, της ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς και της διαχρονικότητας του λιμένα του Αιγίου, της υποστήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, της ενίσχυσης της συμμετοχής των κατοίκων στα κοινά και σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και του παράκτιου οικοσυστήματος της περιοχής και της εξασφάλισης σύγχρονων κτιριακών υποδομών για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου.

Έργο συνακόλουθο και αναπτυξιακό

΄΄Η διαμόρφωση ενός χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων στην περιοχή, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της συμμετοχικότητας και της κοινωνικοποίησης των κατοίκων και κατά συνέπεια του βαθμού συνοχής του κοινωνικού συνόλου, όπως επίσης και στην ανάπτυξη νέων ιδεών και ευκαιριών για την τοπική οικονομία. Σε συνδυασμό με τα άλλα έργα που έχουν εκτελεστεί ή προωθούνται, φιλοδοξούμε να αναμορφώσουμε τα παραλιακό μέτωπο της πόλης, καθιστώντας το πιο ελκυστικό και δίνοντας μέσω αυτού μία αναπτυξιακή προοπτική σε όλη την πόλη΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος, προσθέτοντας πως ΄΄το προτεινόμενο έργο των αποθηκών, εντάσσεται στη στρατηγική που εφαρμόζει ο δήμος μας για την ολοκληρωμένη ανάδειξη και αναβάθμιση του θαλασσίου μετώπου της πόλης του Αιγίου, με την λειτουργική του σύνδεση, ανατολικά με το πρόσφατα διαμορφωμένο παραλιακό τμήμα της πόλης (πλάτανος Παυσανία – 12 βρύσες κ.λπ.) και δυτικά με τη λειτουργία του νέου λιμένα και του προτεινόμενου έργου αποκατάστασης τμήματος των κτιριακών εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και πρόκειται να στεγάσει συμπληρωματικές κοινωφελείς χρήσεις και δραστηριότητες΄΄, προσθέτει ακόμη ο κ. Χριστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στο LEADER ο δήμος φιλοδοξεί να εντάξει και το έργο της Αλυκής όπως επίσης και την ολοκλήρωση της πλατείας Τέμενης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr