background img
banner
banner

Δευτεροβάθμια… σε απόγνωση

ΜΑΣΤΡΑΠΑ: ‘‘ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ. ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ; Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ’’

Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας στην Αιγιάλεια, ζουν τη δική τους… αγωνία σχετικά με την τηλεκπαίδευση. Ερωτηθείσα σχετικά, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας Δώρα Μαστραπά, επισημαίνει: ΄΄Η διαδικασία ξεκίνησε πολύ δύσκολα την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα έγινε δύο ώρες μάθημα και το σύστημα κατέρρευσε, την Τρίτη δεν μπορούσαμε να μπούμε και όταν το καταφέραμε είχαν αποχωρήσει τα παιδιά. Στις περιπτώσεις των πρώτων ωρών… κάτι γινόταν ωστόσο στη συνέχεια… έπεφτε το σύστημα. Και βέβαια υπάρχει μεγάλη απώλεια ωρών όταν χρειάζεται μία διδακτική ώρα μόνο για τη σύνδεση. Υπάρχουν τμήματα που συγκεκριμένα μαθήματα δεν τα διδάχτηκαν καθόλου μέσα στην εβδομάδα. Σαν εκπαιδευτικοί, κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας, αν βέβαια είναι συνεργάσιμα και τα παιδιά. Συνολικά όμως αυτό δεν είναι μάθημα΄΄.

Από κάποιο σημείο και μετά, ζητάμε πίσω την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Άνθρωποι 60 ετών δεν μπορούν να… παίζουν τους υπολογιστές στα δάκτυλα. Ξέρουμε το διδακτικό μας αντικείμενο μόνο και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι. Όλο το καλοκαίρι δεν έγινε καμία προετοιμασία. Ούτε ένα σεμινάριο και τώρα το υπουργείο παρουσιάστηκε εντελώς ανέτοιμο΄΄.

΄΄Δεν συζήτησαν καν το αίτημα για 15 μαθητές ανά τμήμα. Δεν έχουν κάνει ούτε τα αυτονόητα. Το μόνο που κάνουν είναι να στηρίζουν τα κανάλια. Όπου πάει η υπουργός γίνεται μάθημα. Σε πολιτικό επίπεδο, μας εμπαίζουν.

Το Σεπτέμβριο μας έλεγαν ότι τα σχολεία είναι ασφαλή ως έχουν. 27 παιδιά δηλαδή είναι καλύτερα από 15 και σε κλειστή «κάψουλα» δεν θα έχουμε πρόβλημα. Στη συνέχεια λαμβάνουν απόφαση αναστολή λειτουργίας, την ώρα που δεν έχει διενεργηθεί ούτε ένα τεστ και δεν έχει ληφθεί ούτε ένα προληπτικό μέτρο. Και ρωτούμε; Έτσι θα πάνε τα παιδιά σε πανελλαδικές; Τα περισσότερα παιδιά συνδέονται στο μάθημα μέσω κινητού. Πώς θα δουν κείμενο στο κινητό; Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και φοβόμαστε για τα αποτελέσματά της΄΄, καταλήγει η κ. Μαστραπά.

Ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα σε περισσότερους από 50 μαθητές του 1ου ΓΕΛ

Εν τω μεταξύ, στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λόγω του εθνικού αποκλεισμού, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας τα εξής: ΄΄Θα θέλαμε: Να επαινέσουμε την προσπάθεια των μαθητών του σχολείου, που ανταποκρίθηκαν στο ψηφιακό κάλεσμα και από τις πρώτες ώρες υπήρχε μεγάλη συμμετοχή τους, με όποιο μέσο διαθέτουν. Να εξάρουμε την προσπάθεια των καθηγητών του 1ου ΓΕΛ. Αιγίου, που εμφανίστηκαν έτοιμοι με τις ψηφιακές τους τάξεις να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών. Να γνωστοποιήσουμε ότι από την ενημέρωση που έχουμε από την διεύθυνση του σχολείου, υπάρχουν ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα που αφορούν σε περισσότερους από 50 μαθητές. Και τέλος απευθυνόμαστε σε κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο φορέα, όπως και σε κάθε ιδιώτη και επαγγελματία που μπορεί να βοηθήσει ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν την ίδια δυνατότητα στη μόρφωση΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr