background img
banner
banner

Δεύτερη ματαίωση για το Δημοτικό Συμβούλιο

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ… ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η δεύτερη προσπάθεια για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας με τηλεδιάσκεψη χθες το μεσημέρι, καθώς αυτή τη φορά δεν προσήλθαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων των κ. Γούτου, Ψυχράμη και Παπακωνσταντινόπουλου και καθώς φαίνεται, ο «πόλεμος» των τριών με τη δημοτική αρχή, καλά κρατεί. Σε αντίθεση με την πρώτη απόπειρα την περασμένη Πέμπτη, παρούσα ήταν η Αγγελική Κουρή. Σήμερα αναμένεται η πρόσκληση για την… τρίτη και φαρμακερή συνεδρίαση, που θα γίνει «βρέξει χιονίσει» την προσεχή Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» και «ΜΠΡΟΣΤΑ» έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους γιατί η διαδικασία και στις δύο προσκλήσεις έχει οριστεί να γίνει με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και όχι δια ζώσης, βλέποντας σκοπιμότητα από μέρους της δημοτικής αρχής τη στιγμή μάλιστα που η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει δια ζώσης και μάλιστα σε μικρότερο χώρο, στο γραφείο του δημάρχου. Επίσης, έχουν προτείνει να αξιοποιηθεί το «Πολύκεντρο» που πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Επικρίσεις στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε δια ζώσης

Είναι γεγονός ότι την Τρίτη 3/11, δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο γραφείο δημάρχου, με τον κ. Καλογερόπουλο να δέχεται επικρίσεις από τους εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, του κατέστησαν γνωστό ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη για το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας του να σεβαστεί το αίτημά τους. Αλλά και με την επιλογή της δια ζώσης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής από τον δήμαρχο έγινε ιδιαίτερη αναφορά χθες το πρωί.

Να σημειωθεί ότι και τα 20 θέματα της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν, καθότι σε αυτή η δημοτική αρχή κατέχει την πλειοψηφία.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί όπου παρέστησαν εκτός των δέκα δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγγελική Κουρή και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης, συνολικά δηλαδή 13 σύμβουλοι που δεν εξασφάλισαν απαρτία με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να ματαιωθεί.

Τη Δευτέρα τα σπουδαία

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, σήμερα θα σταλεί νέα πρόσκληση με τα ίδια θέματα, για την προσεχή Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Αυτή θα είναι η τρίτη συνεδρίαση, η οποία μπορεί να διεξαχθεί και με το 1/3 των συμβούλων, δηλαδή έντεκα τον αριθμό, κάτι που φαίνεται εφικτό με βάση τις ως τώρα προθέσεις. Δεν αποκλείεται πάντως, στην τρίτη συνεδρίαση, αφού θα διεξαχθεί ούτως ή άλλως, παρόντες να είναι και οι σύμβουλοι των τριών παρατάξεων που δεν παρέστησαν, προκειμένου να λάβουν μέρος στις αποφάσεις των σοβαρών θεμάτων ή να καταθέσουν αντιπροτάσεις, ούτως ώστε να μην εγκριθούν οι εισηγήσεις της δημοτικής αρχής με τις οποίες δεν ταυτίζονται.

Σχολιασμός και… κάλεσμα από τον Πρόεδρο

Ο κ. Ντίνος πάντως χθες κατά την έναρξη της συνεδρίασης που ματαιώθηκε, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, τονίζοντας πως ΄΄για δεύτερη φορά ματαιώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα που όλη η Ελλάδα λειτουργεί με τηλεδιασκέψεις.

Το σύνολο των Συμβουλίων πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι όσοι λειτουργούν σε συμβούλια συνεδριάζουν με αυτό τον ασφαλή και εποικοδομητικό τρόπο. Εδώ παραδόξως θέλουμε δια ζώσης. Άκουσα ότι περιμέναμε να ανέβει βαθμίδα η Αχαΐα για να πάμε σε Δημοτικό Συμβούλιο κι αυτό είναι αστείο. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκβιάζεται. Είναι η εικόνα και ο καθρέφτης της πόλης.

Πρέπει όλοι να βάλουμε το χέρι μας να κρατήσουμε το επίπεδο το Δημοτικού Συμβουλίου. Με τηλεδιάσκεψη είναι ένα ζωντανό συμβούλιο που το βλέπει όποιος το επιθυμεί και εκφράζονται οι απόψεις των μελών κανονικά. Είναι εμφανές ότι γίνονται μόνο για λόγους αντιπαράθεσης΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το συμβούλιο αναβλήθηκαν και οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Γάτειου Κληροδοτήματος καθώς και της Διαχειριστικής Επιτροπής που ήταν προγραμματισμένες πριν απ’ αυτό, επίσης ελλείψει απαρτίας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr