background img
banner
banner

Δημήτρης Σαρρής: «Δεν νοείται αθλητισμός χωρίς ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΧΑΪΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Ο πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων – Κυπέλλου και Αναπληρωτής Γραμματέας της ΕΠΣ Αχαΐας Δημήτρης Σαρρής, βρίσκεται στα διοικητικά από το 2009. Πρόκειται για το παλαιότερο στέλεχος της σημερινής διοίκησης, όπως επίσης και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπαλαφούτης.

Ο Δ. Σαρρής ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς που πρότειναν τρεις ομίλους στην Β΄ κατηγορία αντί για δυο στην φετινή προκήρυξη των πρωταθλημάτων, περισσότερο φοβούμενος την εμφάνιση μιας νέας καραντίνας και δυστυχώς οι φόβοι του τελικά επαληθεύτηκαν.

Μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα αυτό της Β΄ κατηγορίας με τις 16 ομάδες του σε κάθε όμιλο, βρίσκεται στην χειρότερη μοίρα για την ομαλή ολοκλήρωσή του, ακόμα και με την προσθήκη εμβόλιμων αγωνιστικών, αφού ουδείς γνωρίζει πότε πραγματικά θα …ξεκλειδωθεί το “lockdown”.

Εκείνο που επισημαίνεται από τον Δ. Σαρρή, είναι ότι δεν μπορεί να …μαντέψει το πότε θα γίνει πάλι η σέντρα, όπως επίσης ότι η λογική θέλει νωρίτερα τα σωματεία στα γήπεδα, ώστε να προηγηθεί των αγώνων η απαραίτητη προετοιμασία.

Αυτά και άλλα μας αναλύει στo protionline.gr ο πρόεδρος Πρωταθλημάτων ΕΠΣΑ Δημήτρης Σαρρής.

Καλείστε για μια ακόμα φορά να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά. Το δίδαγμα από την καραντίνα που παρήλθε, ήταν ότι όποια απόφαση κι αν παρθεί, πάντα θα υπάρχουν γκρίνιες και αντιρρήσεις;

Αδικίες και γκρίνιες δεν υπάρχουν μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικά στην καθημερινότητά μας, πάντα υπήρχαν, πάντα θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι να περιοριστούν όποιες αδικίες προκύψουν. Θεωρώ ότι αυτό το πετύχαμε την περσινή περίοδο. Τα περισσότερα σωματεία βγήκαν ευνοημένα, καθώς δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα, ενώ προβιβάστηκαν όσες ομάδες προβλεπόταν από την προκήρυξη. Δυστυχώς, δεν δόθηκε η ευκαιρία σε κάποια σωματεία να αγωνιστούν στα πλέι-οφ και να διεκδικήσουν θέση ανόδου, με όποιες πιθανότητες είχαν. Σεβαστήκαμε και ακολουθήσαμε τις οδηγίες της Ομοσπονδίας και της Πολιτείας.

Εχει δοθεί από την κυβέρνηση ένα περιθώριο χρόνου ματαίωσης των αγώνων. Πιστεύετε ότι θα τηρηθεί η ημερομηνία που έχει δοθεί για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων;

Δύσκολο να απαντηθεί με σιγουριά. Όλα εξαρτώνται από τους λοιμωξιολόγους και τα αρμόδια υπουργεία. Τα δεδομένα αλλάζουν σχεδόν κάθε μέρα. Συνεπώς, από την πλευρά μας είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει προγραμματισμός. Βρισκόμαστε πάντα σε επικοινωνία τόσο με τους αρμόδιους φορείς, όσο και με τα σωματεία. Υποθετικά, υπάρχουν σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού μας, όμως όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας και τον αριθμό των κρουσμάτων.

Η καθυστέρηση της αγωνιστικής δραστηριότητας σας υποχρεώσει να μετατρέψετε το πρόγραμμα που είχατε προαναγγείλει; Θα ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα οι κατηγορίες;

Δεν είμαστε προφήτες. Όταν μας δοθεί το πράσινο φως για επανέναρξη, τότε θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε με βεβαιότητα. Αν, υποθετικά, τα πρωταθλήματα αρχίσουν ξανά, το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου, τότε θεωρώ ότι υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Αυτό μπορεί να γίνει με παράταση της ποδοσφαιρικής περιόδου (τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου) και με αρκετές εμβόλιμες Τετάρτες. Θα πρέπει φυσικά να λάβουμε υπόψη μας ότι τα σωματεία θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για μια νέα προετοιμασία. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιτραπεί η επανέναρξη των προπονήσεων μέσα στον Ιανουάριο. Αν πάρουμε τώρα το ακραίο σενάριο για οριστική ματαίωση όλης της περιόδου, τότε το λόγο θα έχει και πάλι η Ομοσπονδία η οποία θα δώσει οδηγίες και ίσως να χρειαστεί να γίνει τροποποίηση στην προκήρυξη.

Τι είναι αυτό που σας φοβίζει στην εποχή του covid;

Η ανευθυνότητα. Στο χέρι μας είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Αρκετοί συμπολίτες μας είναι δύσπιστοι και δεν υπακούουν στην τήρηση των μέτρων. Επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος από την φύση μου, θεωρώ ότι θα το ξεπεράσουμε. Σίγουρα είναι σκληρό το λοκντάουν για όλους μας, αλλά είναι μονόδρομος και θα πρέπει να πειθαρχήσουμε. Σε άλλες χώρες, με διαφορετικές νοοτροπίες, τα μέτρα είμαι ακόμα πιο σκληρά. Όταν ξεκίνησαν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τον Σεπτέμβριο, τα περισσότερα σωματεία τήρησαν το πρωτόκολλο, όμως στην συνέχεια χαλάρωσαν, με εξαίρεση κάποια, πολύ λίγα, που το είδαν σοβαρά παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σαν ποδοσφαιρική Αρχή της Αχαΐας, πως βλέπετε για την κατάσταση που επικρατεί στις Ενώσεις όλης της χώρας;

Σίγουρα δεν διανύουμε και την καλύτερη περίοδο. Υπάρχει προβληματισμός γενικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αθλητισμός χωρίς τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν γίνεται να υπάρξει. Όλοι οι μεγάλοι αθλητές ξεκίνησαν παίζοντας στην ομάδα της γειτονιάς τους, κάποιοι προπονητές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι πριν τελικά αυτοί ανοίξουν τα φτερά τους. Αυτές οι κυψέλες του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή ψυχορραγούν και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα ξημερώσει. Τα σωματεία ναι μεν θα πάρουν το επίδομα που θα τους δώσει η Κυβέρνηση όμως αυτό δεν αρκεί. Είναι κατανοητό ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες τώρα και μεγαλύτερες ανάγκες από τον αθλητισμό, ωστόσο πρέπει να δοθούν πραγματικές ανάσες στα σωματεία σε βάθος χρόνου. Οι σύλλογοι βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr