background img
banner
banner

Δημοτική Αστυνομία για όλες τις τροχονομικές παραβάσεις!

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ

Διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, που από σύστασής της τον περασμένο Μάιο ως σήμερα, έχει συμβάλει κατά πολύ στην τήρηση της νομιμότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας. Η δημοτική αρχή επιθυμεί να αυξήσει τις υποθέσεις τροχονομικής φύσεως στις οποίες θα μπορεί να επιλαμβάνεται, αναλαμβάνοντας πλήρη δάση και λειτουργώντας ενισχυτικά στο έργο της Τροχαίας του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας.

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο – όταν συνεδριάσει – θα κληθεί να πάρει απόφαση για την τροποποίηση της ειλημμένης, προκειμένου να γίνει συμπλήρωση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, που αποτελείται σήμερα από τρία άτομα. Ουσιαστικά, η διεύρυνση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, η Δημοτική Αστυνομία δύναται να ελέγχει και να βεβαιώνει τις μισές τροχονομικές παραβάσεις. Στο εξής όμως, και εφόσον γίνει δεκτή η εισήγηση, θα μπορεί να βεβαιώνει όλες τις τροχονομικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα, οι νέες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, προτείνεται να αφορούν την τήρηση των διατάξεων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, των όρων που για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων, για τη χρήση και λειτουργία των δημοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, των ζωοπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων δραστηριοτήτων, το υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές, την υπαίθρια διαφήμιση, καθώς και τον έλεγχο της τήρησης ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων, που τυχόν έχουν τεθεί με τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, από τις δημοτικές αρχές.

Ακόμη, την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, στην επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του ν. 2696/1999, όπως ισχύει, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων, που αναφέρονται στην κυκλοφορία τροχοφόρων στους πεζόδρομους, πλατείες ,πεζοδρόμια και γενικά σε χώρους που δεν προορίζονται για τέτοια χρήση και στην εκπομπή θορύβων από αυτά. Οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται, παράλληλα και κατά περίπτωση, και από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) και το Λιμενικό Σώμα. Όταν κατά την άσκηση τους επιλαμβάνονται η Δημοτική Αστυνομία και η Ελληνική Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα, ταυτόχρονα, το συντονισμό έχει η Ελληνική Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα, κατά περίπτωση.

Με στόχο την καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας

Ακόμη, στόχος είναι να ελέγχει την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας με υποδείξεις και σήματα των τροχονόμων στο δημοτικό οδικό δίκτυο και στα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που διέρχονται μέσα από κατοικημένες περιοχές, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, τη σήμανση των εργασιών που εκτελούνται στις οδούς, τη λειτουργία παιδότοπων, καταστημάτων, επιχειρήσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, ψυχαγωγικών και λοιπών δραστηριοτήτων, την άδεια οικοδομής για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές στο Ι.Κ.Α. κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr