background img
banner
banner

Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο Αγροτικό Ιατρείο Ροδοδάφνης

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Σε «στολίδι» της Ροδοδάφνης έχει μετατραπεί ο χώρος που λειτουργεί το Αγροτικό Ιατρείο. Το πάλαι ποτέ Κοινοτικό Γραφείο, μετά την ανακαίνιση που έχει υποστεί στο εσωτερικό του, πλέον καλλωπίστηκε και εξωτερικά για λόγους καθαριότητας, αισθητικής αλλά και στήριξης της ψυχολογίας των κατοίκων. Κατόπιν αιτήματος της Δημοτικής Κοινότητας, η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μερίμνησε ώστε ο εγκαταλελειμμένος κήπος να αποκτήσει άλλη μορφή.

΄΄Η ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι στο πρώτο πλάνο για μας. Ήταν μία δικαιολογημένη απαίτηση του κόσμου που έγινε πράξη΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ευχαριστώντας το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου και ιδιαιτέρως την Ακριβή Παλαιολογοπούλου, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα και προχώρησαν σε διαμόρφωση του κήπου του Αγροτικού Ιατρείου. Συγκεκριμένα, σε όλο το τμήμα φυτεύτηκε γκαζόν καθώς και λουλούδια που ειδικά την άνοιξη αναμένεται να ομορφύνουν τον χώρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ΄΄το κτίριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του χωριού, έγινε μία προσπάθεια στο εσωτερικό του, πλακοστρώθηκε όμως ο κήπος παρέμενε εγκαταλελειμμένος. Πλέον άλλαξε και αυτό και προχωράμε΄΄.

Έχει γίνει στόχος διαρρηκτών στο παρελθόν…

Όπως τόνισε, ΄΄έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μία χρηματοδότηση ώστε να αντικατασταθούν οι πόρτες και τα παράθυρα του κτιρίου διότι τα υπάρχοντα είναι ξύλινα που δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση. Επιπλέον, πολύ συχνά στο παρελθόν παραβιάζονταν εύκολα με αποτέλεσμα να έχουμε διαρρήξεις και φθορές. Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε τοποθέτηση προστατευτικών σιδεριών, ωστόσο πρέπει να αντικατασταθούν΄΄.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση για την αντικατάσταση των κουφωμάτων είχε εγκριθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή με τον Αιγιώτη πρώην περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Μπούνια να παρουσιάζει έμπρακτο ενδιαφέρον, ωστόσο πλέον δεν έχει προχωρήσει. Το ποσό, σύμφωνα με εκτιμήσεις πρέπει να κυμαίνεται σε 30.000 με 40.000 ευρώ ωστόσο η Δημοτική Κοινότητα αναμένει τα «νέα» της Περιφέρειας κρίνοντας πως είναι αναγκαίο να «θωρακιστεί» το κτίριο, δεδομένου ότι πολύ κοντά διαμένουν… γνωστά άτομα με παραβατική συμπεριφορά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr