background img
banner
banner

Διεύρυνση ωραρίου και στη ΔΟΥ Αιγίου από Δευτέρα

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΩΣ ΤΙΣ 5.00 ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΩΣ ΤΙΣ 3.00

Διεύρυνση ωραρίου και στη ΔΟΥ Αιγίου ως αργά το απόγευμα, όπως άλλωστε σε όλες τις ΔΟΥ ανά τη χώρα, κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, εφαρμόζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την καλύτερη δυνατή και συνεχή εξυπηρέτηση των φορολογουμένων εν μέσω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, οι ΔΟΥ λειτουργούν ως εξής:

1. Ώρες εισόδου για το κοινό (για προγραμματισμένες συναντήσεις μόνο) και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης: 08.00 – 17.00.

2. Ταμειακές συναλλαγές: 08.00 – 15.00.

3. Οι ΔΟΥ θα λειτουργούν από τις 7:00 έως τις 19:00. Μεταξύ 17.00 και 19.00 εξυπηρετούνται μόνο κλήσεις προς τη γραμματεία των ΔΟΥ για τον προγραμματισμό συναντήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το συναλλασσόμενο κοινό προσέρχεται στις ΔΟΥ μόνο με ραντεβού και εφόσον το αίτημά του δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο.

΄΄Όπως σε όλες τις ΔΟΥ έτσι και στη ΔΟΥ Αιγίου θα ισχύσουν από Δευτέρα όσα ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ προς εξυπηρέτηση των φορολογούμενων΄΄, ανέφερε στο protionline.gr, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Αιγίου Νίκος Καραμάνης.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει η δυνατότητα των τεσσάρων βαρδιών σημείωσε πως το προσωπικό της ΔΟΥ Αιγίου δεν μπορεί να λειτουργήσει σε τέσσερις βάρδιες, ωστόσο θα ανταποκριθεί σε όσα αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή εξυπηρέτηση των φορολογούμενων κατόπιν ραντεβού ως τις 5.00 το απόγευμα και λειτουργία του Ταμείου ως τις 3.00.
Σημειώνεται ότι το σύνολο των υπαλλήλων, που βρίσκονται στο κτήριο της υπηρεσίας ταυτόχρονα, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 67% του συνόλου του προσωπικού, που υπηρετεί στην εκάστοτε υπηρεσία, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό εργάζεται εξ αποστάσεως.

Σκοπός η καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών  και η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: ΄΄Μέλημά μας είναι πάντοτε η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Ειδικά αυτή την περίοδο, όπου είναι πρώτιστης σημασίας η προστασία της υγείας των εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, καθώς και των πολιτών που τις επισκέπτονται. Η διεύρυνση του ωραρίου των ΔΟΥ θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία τους, αλλά και στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του συναλλασσόμενου κοινού, τόσο στις περιπτώσεις όπου απαιτείται η φυσική παρουσία στις ΔΟΥ όσο και για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων που αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή ταχυδρομικά΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr