background img
banner
banner

Επίδομα ορεινών περιοχών – Εγκρίθηκε το ποσό για την καταβολή του

Εγκρίθηκε το ποσό για την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του ΟΠΕΚΑ για όσους το δικαιούνται το 2019 και το 2020.

Το ποσόν της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3000.01 έως 4.700 ευρώ.

Για τον υπολογισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος προσμετρούνται το φορολογητέο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα όλων των μελών της οικογένειας του αιτούντος. Δεν προσμετρούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το Επίδομα Παιδιού, το Επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, καθώς και τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως προνοιακές παροχές σε άτομα με αναπηρία καθώς και η εισοδηματική ενίσχυση που χορηγείται σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Ο υπολογισμός γίνεται μέσω διαλειτουργικότητας αυτόματα από την Α.Α.ΔΕ.

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από το μήνα έκδοσης της εγκριτικής απόφασης με πίστωση στον δηλωθέντα τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr