background img
banner
banner

Ευκάλυπτοι δημιουργούν προβλήματα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Σε κοπή ενός ευκαλύπτου και κλάδεμα άλλου στο δημοτικό γήπεδο Ακράτας προχωρά το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Κατόπιν αιτήματος του Νομικού Προσώπου για τη διενέργεια ελέγχου δύο δέντρων- ευκαλύπτων που φύονται στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου Ακράτας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τα γήπεδα, το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου μετά από αυτοψία συνέταξε τεχνική έκθεση όπου διαπιστώθηκε ότι στο βόρειο τμήμα του γηπέδου και συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, φύονται δύο ευκάλυπτοι αρκετά ψηλοί. Και τα δύο δέντρα αναπτύσσονται με κλίση προς τον χώρο στάθμευσης. Ωστόσο το ένα είναι υγιές, ενώ τα άλλο παρουσιάζει μεγάλο αριθμών ελκών (πληγών).

Το δέντρο αυτό, παρουσιάζει κατά μήκος του κορμού του από τον λαιμό έως και τους βραχίονες πληγές, η βλάστησή του δεν είναι ιδιαιτέρως ζωηρή, παρουσιάζει ξερούς κλαδίσκους, ενώ έχει αποκολληθεί και ένας βραχίονάς του. Λαμβάνοντας υπόψη ότι α) τα δέντρα αναπτύσσονται με κλίση επάνω από τον χώρο στάθμευσης του γηπέδου, β) ο χώρος έχει υψηλή επισκεψιμότητα και γ) τα δέντρα είναι ψηλά, ενώ το ένα παρουσιάζει βλάβη, αποφασίστηκε η κλάδευση του υγιούς δέντρου προκειμένου να μειωθεί το ύψος και η κοπή του δέντρου που παρουσιάζει έλκη και αποκόπτονται οι κλάδοι του.

Εν τω μεταξύ, αναγνώστες τoυ protionline.gr έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τους ευκαλύπτους που βρίσκονται στην λιμενική ζώνη του Αιγίου και συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης πριν το «Νησί». Όπως αναφέρουν, έχουν πάρει κλίση και είναι επικίνδυνο τα κλαδιά τους να σπάσουν και να πέσουν πάνω σε ανθρώπους και αυτοκίνητα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr