background img
banner
banner

Εως σήμερα η δήλωση των αδήλωτων αναδρομικών

Έως και σήμερα Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου θα πρέπει 42.000 συνταξιούχοι να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση στην Εφορία για τα αδήλωτα αναδρομικά του φορολογικού έτους 2014 προκειμένου να περιορίσουν τη φορολογική επιβάρυνση που προκύπτει.

Η ΑΑΔΕ σε διασταυρώσεις που διενήργησε εντόπισε περίπου 42.000 φορολογούμενους, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχους, οι οποίοι φαίνεται να μην έχουν υποβάλει τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, για να δηλώσουν στην Εφορία τα αναδρομικά που πήραν το 2013 και έπρεπε να δηλώσουν στις φορολογικές δηλώσεις του 2014, προκειμένου να φορολογηθούν για αυτά.

Οι συνταξιούχοι ήδη έχουν λάβει ηλεκτρονικό «ειδοποιητήριο» από την ΑΑΔΕ με το οποίο θα καλούνται να επισκεφθούν την αρμόδια ΔΟΥ, ώστε να προβούν είτε στη δήλωση των ξεχασμένων αναδρομικών με εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις και να γλιτώσουν σημαντικού ύψους προσαυξήσεις, πρόστιμα και τόκους, είτε να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους.

Σημειώνεται ότι μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης θα εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα με το ποσό του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι για τα αναδρομικά που είχαν λάβει το 2014


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr