background img
banner
banner

Η αντίθεση

-Της ΠΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΚΙΡΛΗ, φιλόλογου- ποιήτριας-

Μέσα στη δίνη της πανδημίας μπορεί να δει κανείς διάφορες σπουδαίες ή μίζερες και κατώτερες των περιστάσεων πράξεις. Πράξεις που αξιώνουν ή απαξιώνουν αντίστοιχα τον άνθρωπο και αναδεικνύουν το μεγαλείο της ψυχής του ή την μικροχυχία του. Πράξεις που συστοιχίζονται με την οδύνη του ή δείχνουν την αδιαφορία του για τους πάσχοντες.

Και έχουμε δει γενναίες δράσεις που φανερώνουν την αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους όπως η αποστολή υγειονομικού υλικού σε πληττόμενες από την πανδημία χώρες ή η συντονισμένη και από κοινού σε όλο το εύρος του πλανήτη συνεργασία των επιστημόνων για την αντιμετώπιση της ασθένειας covid 19.

Σε εποχές δύσκολες και δυσανάγνωστες όπως ετούτη εδώ που ζούμε εδώ και κάποιους μήνες, ο άνθρωπος ολοένα και εντείνει τις προσπάθειές του για να τα καταφέρει. Και έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι σε καιρούς κρίσης μόνο η αλληλεγγύη και η από κοινού δράση κομίζει αποτέλεσμα.

Κάθε εγωιστική ή συμφεροντολογική οπτική που θέτει το ατομικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό, την ώρα της δοκιμασίας μειώνει και ακυρώνει τη δύναμη των όσων έχουν επιτευχθεί.
Ο καιροσκοπισμός και η εκμετάλλευση πολεμικών καταστάσεων όπως η τωρινή, προς ίδιον όφελος, είναι καταδικαστέα φαινόμενα στην κοινή συνείδηση. Και ένα τέτοιο φαινόμενο ήταν η άρνηση ιδιοκτητών κλινικών στη Θεσσαλονίκη που δοκιμάζεται από την πανδημία να βοηθήσουν το ΕΣΥ στην αντιμετώπισή της. Η απάντηση βέβαια από το οργανωμένο κράτος ήταν η επίταξη.
Από την άλλη μεριά ,θαυμασμό και συγκίνηση προκαλεί η εθελοντική μετάβαση νοσηλευτριών από όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς του covid 19. Ας υποκλιθούμε σε αυτές τις γυναίκες που κινήθηκαν με ανιδιοτέλεια και αλτρουισμό!

Ας είναι η θετική μας σκέψη μαζί τους όπως και με το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή κατά της φοβερής αρρώστιας!


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr