background img
banner
banner

‘‘Η Εκκλησία δεν διώχνει κανέναν, επιθυμούμε να βοηθήσουμε και ζητούμε συνεργασία’’

ΑΝΕΦΕΡΕ Ο π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ του protionline.gr που αφορούσε τους άστεγους στους οποίους μάλιστα επιβλήθηκαν κυρώσεις στο κέντρο της πόλης, επειδή κυκλοφορούσαν χωρίς βεβαίωση μετακίνησης. Ακριβώς επειδή τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκονται στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, το protionline.gr απευθύνθηκε στον προϊστάμενο του ναού π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να βοηθούν από την εκκλησία.

Ο πατήρ Αθανάσιος έδειξε ενήμερος για την κατάστασή τους, αναφέροντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο όσο και από το Φιλόπτωχο Ταμείο του ναού για τη στήριξή τους.

Όπως ανέφερε, ΄΄η παρουσία των ανθρώπων αυτών στο προαύλιο ή και μέσα στον ναό όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλές φορές, ξενίζει ορισμένους ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν να τους περιθάλψουμε.
Είναι δεδομένο ότι η Εκκλησία δεν διώχνει τον κόσμο αφού είναι συνώνυμο της αγάπης. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκουν ανάπαυση στον ναό και οι πύλες του θα είναι πάντα ανοιχτές. Με πικραίνει η απαίτηση ενοριτών να τους απομακρύνουμε αλλά και η ελλιπής μέριμνα της πολιτείας΄΄.

΄΄Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε και βοηθάμε όσο μας επιτρέπουν αυτοί οι άνθρωποι, ελπίζοντας ότι κάνουν σωστή διαχείριση των χρημάτων που του δίδονται ως βοήθημα από διάφορες πηγές΄΄, συνέχισε ο προϊστάμενος του ναού, προσθέτοντας: ΄΄Σε ό,τι αφορά τον κ. Σπύρο, στην περίπτωση του οποίου αναφερθήκατε στην εφημερίδα, έχουμε προταθεί να τον βοηθήσουμε να βρει στέγη. Του ζητήσαμε να μας πάει στο σπίτι του στα Μελίσσια που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, να πραγματοποιήσουμε με έξοδα του ναού εργασίες ώστε να μπορεί να ζήσει μέσα, όμως δεν έγινε.
Ζητήσαμε από την αδελφή του να του βρει ένα σπίτι να πληρώνουμε από τον ναό το ενοίκιο, όμως ακόμη δεν μας έχει επισημάνει κάτι. Μας στενοχωρεί ιδιαίτερα να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να κοιμούνται στον δρόμο. Όμως είναι απαραίτητο να συνεργάζονται και αυτοί μαζί μας για να τους βοηθάμε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr