background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2010-11: Υποβιβασμός για πλαστογραφία

ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

Στα τέλη Μαϊου του 2010 οι παίκτες περιμένουν να πληρωθούν, όμως ο Δημητριάδης δεν… δίνει σημεία ζωής. Όταν, μετά από λίγες ημέρες έρχεται στο Αίγιο, δηλώνει ότι έχει σοβαρή πρόταση από ομάδα επιχειρηματιών, επικεφαλής των οποίων είναι ο Χρήστος Μαρλαντής. “Τους πρότεινα να παραμείνει στην κατοχή μου το 51% και να συμμετάσχουν με το υπόλοιπο ποσοστό” αλλά δεν δέχτηκαν, τονίζει.

Λίγες ημέρες μετά, πραγματοποιείται συνάντηση Δημητριάδη – Παπαπέτρου – Λεσουέρ, αλλά ούτε η περίπτωση του Γάλλου θα προχωρήσει. Τελικά η οικογένεια Παπαπέτρου τα βρίσκει με τον Δημητριάδη και με τη στήριξη και του Ζακ Λεσουέρ αποτελεί και με τη… βούλα το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς στη “Μαύρη Θύελλα”.

Ο κόσμος στηρίζει τη νέα διοίκηση και στα “αποκαλυπτήρια” που γίνονται την 1η Αυγούστου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο, η αίθουσα είναι κατάμεστη. Προπονητής αναλαμβάνει ο Δημήτρης Σπανός που επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του και πραγματοποιούνται ηχηρές μεταγραφές (Ανδρούτσος, Κοροβέσης, Κοζανίδης, Ιορδανίδης, Μαλιάκας, Πελέκης, Τρούλης, Στάϊκος, Γκοτσούλιας κλπ), ενώ αποχωρεί μετά από 8 χρόνια ο Τάκης Παπαδόπουλος, μία κίνηση που διχάζει αρκετό κόσμο.

Στην πρεμιέρα, με γκολ του Στάϊκου κερδίζει 1-0 τον Πανηλειακό στο Αίγιο και την 2η αγωνιστική, περισσότεροι από 250 Αιγιώτες ακολουθούν την ομάδα στη Σαλαμίνα (2-2).
Την 5η αγωνιστική ο Παναιγιάλειος (που παρότι δεν εντυπωσιάζει παίρνει τα αποτελέσματα) είναι στην κορυφή με 10β., μαζί με Κόρινθο και Ρουφ. Όμως 4.000 κόσμος που δίνει βροντερό “παρών” στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με την Παναχαϊκή γνωρίζει μια μεγάλη απογοήτευση. Η ήττα με 1-2 δεν… χωνεύεται εύκολα και όταν ακολουθεί νέα στο Ρουφ (πάλι με 2-1) αρχίζει να απομακρύνεται σιγά σιγά από το γήπεδο. Προς στιγμή, η μεγάλη εκτός έδρας νίκη την 9η αγωνιστική επί του Απόλλωνα με 2-0 (Κοζανίδης, Σκαρτσίλας) φέρνει μία ηρεμία, αλλά ακολουθούν σερί ήττες στην Κρήτη από τη Χερσόνησο, τον Πλατανιά (εντός) και Ασπρόπυργο (εκτός). Αρχές Δεκέμβρη ο Σπανός αποτελεί παρελθόν και στη θέση του αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τζαναβάρας.

Επιστροφή στη Δ΄ Εθνική με… άδοξο τρόπο

Ο “κατήφορος” συνεχίζεται και στις αρχές Φεβρουαρίου παραιτείται από τη θέση του τεχνικού διευθυντή ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, δηλώνοντας: “Υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας με τη διοίκηση”. Τον Μάρτιο αρχίζουν να “σκάνε” περσινές προσφυγές και τα οικονομικά προβλήματα διογκώνονται. Τα όνειρα ανόδου σβήνουν οριστικά την 25η αγωνιστική μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Χερσόνησο (1-1) και τον Απρίλη οι παίκτες ξεκινούν αποχή. “Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Οι παίκτες έχουν πάρει αρκετά χρήματα και η αποχή είναι υπερβολική κίνηση” δηλώνει ο Γιάννης Παπαπέτρου. Νέα αλλαγή προπονητή με τον Στρατή Μαστροκυριάκο να αναλαμβάνει να τελειώσει τη χρονιά. Στην τελική βαθμολογία ο Παναιγιάλειος καταλαμβάνει την 8η θέση, 18 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Παναχαϊκή χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει με υποβιβασμό. Αγωνιστικά τουλάχιστον, γιατί η “βόμβα” δεν αργεί να “σκάσει”. Το καλοκαίρι υποβιβάζεται στα χαρτιά για πλαστή φορολογική ενημερότητα, παρότι ο νόμος δεν προβλέπει ποινή υποβιβασμού για το συγκεκριμένο αδίκημα. Η οριστική απόφαση – μετά από πολλές αναβολές – γίνεται γνωστή στις 9 Σεπτεμβρίου και προκαλεί έντονη οργή στις τάξεις των φιλάθλων. Εκτός του ΠΓΣ τιμωρούνται με υποβιβασμό στην Β΄ Εθνική ο Ηρακλής, ο Ιωνικός, ο Εθνικός, στην Γ’ Εθνική η Αναγέννηση Καρδίτσας και στην Δ’ Εθνική (και) ο Ασπρόπυργος. Οι διοικούντες εξαπολύουν “βέλη” ο ένας στον άλλον, με τον Γ. Παπαπέτρρου να θεωρεί συνυπεύθυνο τον Αντώνη Ρέλλα, ταμία του ΤΑΠ, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ο Παναιγιάλειος επιστρέφει εκ νέου στα “χωράφια της Δ΄ Εθνικής”.

2010-11

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (2 όμιλοι)
Νότιος όμιλος
Αίγιο εκτός
Αγία Παρασκευ 1-0 0-3 α.α.
Αίας Σαλαμίνας 1-0 2-2
Απόλλων Αθ. 1-2 0-2
Ασπρόπυργος 0-0 1-0
Βύζας Μεγάρων 0-2 3-0
Ηρακλής Ψαχνών 2-1 1-0
Κεραυνός Κερατέας 3-0 α.α. 1-2
Κόρινθος 0-0 1-1
Ολυμπιακός Χερσ. 1-1 0-1
Παναχαϊκή 1-2 0-0
Πανηλειακός 1-0 2-0
ΠΑΟ Ρουφ 1-0 2-0
Πλατανιάς Χανίων 0-1 3-0
Ρόδος 1-0 1-1
Χανιά 2-0 6-2

Βαθμολογία

1 Παναχαϊκή** 61
2 Βύζας Μεγάρων** 57
3 Ηρακλής Ψαχνών** 56
4 Ρόδος**** 53
5 Πλατανιάς Χανίων** 52
6 Κόρινθος*** 50
– Απόλλων Αθ 50
8 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ*** 43
9 Χανιά 42
10 Αίας Σαλαμίνας*** 40
11 ΠΑΟ Ρουφ 37
– Πανηλειακός 37
13 Ασπρόπυργος*** 34
14 Ολυμπιακός Χερσονήσου*** 26
15 Αγία Παρασκευή* 16
16 Κεραυνός Κερατέας* 6

*αποχώρησαν από το πρωτάθλημα
**ανέβηκαν στην Β’ Εθνική (προέκυψαν περισσότερες θέσεις λόγω τιμωριών ομάδων της Β’ για πλαστογραφίες και στημένους αγώνες)
***υποβιβάσθηκαν στην Δ’ Εθνική λόγω πλαστογραφίας
****υποβιβάσθηκε στην Δ’ Εθνική λόγω χρεών

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΕ Ποντίων Κατερίνης-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-2
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-Τρίκαλα 1-1 (1-1 παρ.) (0-3 πεν.)

παίκτες: Ανδρούτσος, Λόλας, Μούζος, Χρόνης (τερματοφύλακες), Διαμαντόπουλος, Σανδραβέλης, Γκάτσης, Βασιλαντωνόπουλος, Βίκμαε, Σκαρτσίλας, Μαλλιάκας, Λίτσος, Κ.Παπουτσής, Αργυρός, Τσώνης, Ρέλλας, Γκοτσούλιας, Τρούλλης, Κοζανίδης, Πελέκης, Σιώκος, Λιόσης, Γεωργίου, Μπουλούμπασης, Στάϊκος, Ιορδανίδης, Ματσούκας, Κοροβέσης,


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr