background img
banner
banner

Κάηκε και βυθίστηκε θαλαμηγός ανοιχτά των Καμαρών

ΣΕ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

Παρανάλωμα του πυρός έγινε θαλαμηγός που έπλεε την Παρασκευή το πρωί ανοιχτά της περιοχής των Καμαρών. Στο γιοτ, αγγλικών συμφερόντων, εκδηλώθηκε φωτιά περί τις 8.30 το πρωί από βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πληρώματος. Στο σημείο έσπευσαν σκάφος του Λιμενικού και το πλοιάριο της Πυροσβεστικής, ωστόσο το πλοίο καταστράφηκε ολοσχερώς και βούλιαξε δυόμιση ώρες μετά.

Το γιοτ, μήκους 23 μέτρων, είχε ξεκινήσει από το Μπόντρουμ της Τουρκίας με προορισμό το Σαν Ρέμο στην Ιταλία ωστόσο στου… δρόμου τα μισά εκδηλώθηκε φωτιά, κατά τα λεγόμενα των δύο ατόμων του πληρώματος, στο μηχανοστάσιο. Πρόκειται για έναν 50χρονο υπήκοο Κροατίας και έναν 30χρονο Βρετανό, οι οποίοι παρελήφθησαν από το πλωτό του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου, καλά στην υγεία τους.

Μάλιστα, αφού έδωσαν τις σχετικές καταθέσεις και ολοκληρώθηκε η προανάκριση, αναχώρησαν για τις πατρίδες τους.
Να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια της κατάσβεσης συνέβαλε το πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Πάτρα ωστόσο όταν έσβησε η φωτιά είχε απομείνει μία άμορφη μάζα που πολύ γρήγορα κατέληξε στον βυθό.

Ερωτηθείς από τo protionline.gr ο διοικητής του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο θαλάσσιο περιβάλλον, η βύθιση του σκάφους, είπε πως πρόκειται για μικρής έκτασης ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος η οποία πάντα μας προβληματίζει είτε πρόκειται για βύθιση πολυεστερικού ή μεταλλικού σκάφους. Αναφορικά με τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς, τόνισε πως ερευνώνται από την υπηρεσία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr