background img
banner
banner

Καθαρίστηκε μεγάλος οικοπεδικός χώρος στη Μυρτιά

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ «ΑΝΕΠΝΕΥΣΕ» Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Μία παρέμβαση που εκκρεμούσε περίπου δύο δεκαετίες (!) πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του δήμου, αναβαθμίζοντας την εικόνα σε κεντρικό σημείο του οικισμού της Μυρτιάς. Πρόκειται για τον καθαρισμό της έκτασης ιδιοκτησίας Μιχαλόπουλου που βρίσκεται δίπλα στον Γ΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αιγίου, αφήνοντας την περιοχή να… αναπνεύσει μετά από πολλά χρόνια.
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Μυρτιάς είχαν εκφράσει το αίτημα για καθαρισμό του μεγάλου οικοπεδικού χώρου δεδομένου ότι είχε καλυφθεί με… λόφους από μπάζα ανάμεσα στα οποία, με το πέρας των χρόνων, είχε αναπτυχθεί βλάστηση φυτών ενώ είχαν ριχτεί και σκουπίδια… Μάλιστα, οι κάτοικοι ανέφεραν πως συχνά πυκνά έντομα και τρωκτικά έβγαιναν από τον χώρο, οι συνθήκες του οποίου ευνοούσαν την ανάπτυξή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το οικόπεδο είχε παραμείνει σε αυτή την κατάσταση, όταν περίπου είκοσι χρόνια πριν οι ιδιοκτήτες είχαν παραχωρήσει στον δήμο την έκταση που ανεγέρθη το κτίριο που τα τελευταία χρόνια στεγάζεται ο Γ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός. Και παρότι ο δήμος είχε την υποχρέωση να καθαρίσει τον γύρο χώρο, κάτι τέτοιοι δεν έγινε, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων.

Πριν τον καθαρισμό

Οι κάτοικοι, ιδίως τους τελευταίους μήνες που επαναδραστηριοποιείται, εκφράζονται από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Μυρτιάς «Η Αγία Μαρίνα», απ’ όπου διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα στον δήμο. Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Σάκης Παλαιολογόπουλος, ΄΄για το θέμα ενδιαφέρθηκε αμέσως η αντιδήμαρχος Μαρία Γιδά που το μετέφερε στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο και αυτός με τη σειρά του μερίμνησε ώστε να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο και ο χώρος καθαρίστηκε προς ικανοποίηση των κατοίκων. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τους δύο αντιδημάρχους που ενδιαφέρθηκαν και τον δήμο που έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμεί χρόνια΄΄.

Άναψαν χθες τα φώτα στην είσοδο του οικισμού

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παλαιολογόπουλου, ΄΄ο Σύλλογος έχει καταγράψει τα προβλήματα του οικισμού τα οποία έχουν γίνει γνωστά στον δήμο. Κάποια έχουν επιλυθεί ήδη και κάποια άλλα έχουν δρομολογηθεί΄΄. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει την προώθηση του αιτήματος των κατοίκων από τον δήμο στην αρμόδια αρχή που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, για την αποκατάσταση του φωτισμού στον δρόμο από την Παναγία Τρυπητή ως τον κόμβο που αποτελεί την κεντρική είσοδο του οικισμού. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μυρτιάς, ΄΄μετά τις εργασίες που εκτελέστηκαν, τα φώτα άναψαν χθες βράδυ μετά από πολλά – πολλά χρόνια΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr