background img
banner
banner

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Σε καραντίνα μπήκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο λόγος είναι ότι Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η είδηση είχε αρχικά διαψευστεί, ωστόσο στην πορεία επιβεβαιώθηκε. Σημειώνεται ότι πριν από πέντε ημέρες είχαν λήξει οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οπότε όλοι όσοι συμμετείχαν μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε rapid τεστ αλλά και μοριακά τεστ υποβλήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι 12 συνοδικοί μητροπολίτες, καθώς σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές ήρθαν σε επαφή στο Συνοδικό Μέγαρο με άτομο που εκ των υστέρων βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλα τα τα τεστ ήταν αρνητικά και όλο αυτό το διάστημα αλλά και στο εγγύς μέλλον θα τηρηθεί με ευλάβεια το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα, ο μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε χτες από νοσοκομείο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας νοσεί με ελαφρά συμπτώματα και βρίσκεται σπίτι του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θετικοί στον κορωνοϊό είναι ακόμη 4 ιεράρχες.

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου είχε ολοκληρωθεί η τριήμερη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου όπου αποφασίστηκε η αποστολή προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία πρόκειται να εκδοθεί και αφορά στα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020.

Η ΔΙΣ αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της την αποστολή Εγκυκλίου προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με σκοπό την παραμυθία και ενίσχυση των πιστών εν όψει των υγιειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr