background img
banner
banner

Κρατάει σε ετοιμότητα τους ‘’μελανόλευκους’’

ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ: ‘’ΑΥΤΟ ΤΟ LOCKDOWN ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ’’ – Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Η ικανοποίηση του γυμναστή Θόδωρου Δροσόπουλου, που κατάφερε μετά την καραντίνα να επαναφέρει την τάξη και την φυσική κατάσταση των «μελανόλευκων» ποδοσφαιριστών σε επιθυμητό επίπεδο, μετατράπηκε σε άγχος και προβληματισμό. Μπαίνοντας σε ισχύ το “lockdown” έφερε τα μπρος – πίσω, ζημιώνοντας την επιτυχία του προπονητικού προγραμματισμού, μεταφέροντας στον κάλαθο των αχρήστων τον κόπο του τεχνικού τιμ, των ποδοσφαιριστών, την ικανοποίηση φιλάθλων και διοίκησης.

Ένα γενικό φαινόμενο άλλωστε που ήταν αναμενόμενο άλλωστε, που επίσης είναι επαναλαμβανόμενο, γεγονός που όπως υποστηρίζει γυμναστής των «μελανόλευκων» Θόδωρος Δροσόπουλος, μπορεί να αντιμετωπιστεί και με κάποια εμπειρία και με επιτυχία, ύστερα από την πρόσφατη εποχή της καραντίνας.

Ο Θόδωρος Δροσόπουλος αναφέρεται στo protionline.gr για τη νέα τάξη πραγμάτων ύστερα από την έξοδο της Αιγιώτικης ομάδας από την αγωνιστική της «ρουτίνα».

Μια από τα ίδια. Ο κορωνοϊός άδειασε και πάλι τα γήπεδα, προκάλεσε την καταστροφή και στον δικό σας προπονητικό σχεδιασμό. Προσωπικά πως αισθάνεσαι μετά το “lockdown”;

Όλος ο κόσμος περνάει μια πολύ μεγάλη δοκιμασία σε όλους τους τομείς. Πρωταρχικής σημασίας ασφαλώς είναι η υποχρέωση όλων μας να τηρήσουμε ευλαβικά τις οδηγίες των αρμοδίων της Πολιτείας, προκειμένου να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις συνέπειες αυτής της Πανδημίας και να είμαστε όλοι καλά όταν τελειώσει.
Τώρα προέχει η διαφύλαξη της υγείας. Οποιαδήποτε σκέψη αγανάκτησης ή δυσαρέσκειας για το σημερινό lockdown θα είναι ασέβεια για τους χιλιάδες ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε μέρα.

Έχετε δώσει ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στους «μελανόλευκους», υπάρχει εκ μέρους τους διάθεση για να το ακολουθήσουν πιστά; Το προπονητικό τιμ έχει επαφή μαζί τους για τη συνέπεια στην προπόνηση και κάποιες νέες οδηγίες;

Όλοι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν μεγάλη διάθεση και ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα που τους έχει δοθεί. Εκτελούν το πρόγραμμα κατά γράμμα και μάλιστα κάποιοι που έχουν περισσότερο χρόνο κάνουν και επιπλέον προπόνηση. Ξέρουν πολύ καλά ότι η ομάδα πρέπει να διατηρήσει τη φυσική της κατάσταση σε υψηλά επίπεδα για να είναι έτοιμη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε δικαίως στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και για να συνεχιστεί αυτό απαιτεί απ’ όλους μας διαρκή προσπάθεια. Ο αθλητής είναι πάντα αθλητής σε οποιαδήποτε κατάσταση η συγκυρία βρίσκεται. Όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές μας τα γνωρίζουν πολύ καλά. Αγαπούν την ομάδα και θέλουν να μείνουν στην κορυφή.
Φυσικά όλο το προπονητικό τιμ βρίσκεται σε εγρήγορση, έχουμε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας και πάντα είμαστε κοντά στους ποδοσφαιριστές σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Πόσο πίσω μπορεί να πάει την ομάδα του Παναιγιάλειου αυτή η απραξία και πόσο διάστημα θα είναι απαραίτητο για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος;

Αυτό το lockdown ήταν κάτι που το περιμέναμε και δεν είναι σαν το προηγούμενο. Στο προηγούμενο lockdown η κατάσταση που βιώσαμε όλοι μας ήταν πρωτόγνωρη, μας έπιασε απροετοίμαστους και δεν γνωρίζαμε πως να αντιδράσουμε. Η αντίδραση ήταν καθαρά θέμα ατομικό. Υπήρχαν αθλητές που δεν τους επηρέασε ψυχολογικά η πανδημία , υπήρξαν όμως και αθλητές οι οποίοι ψυχολογικά επηρεάστηκαν πάρα πολύ. Φοβόντουσαν να βγουν έξω για τρέξιμο και δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση ώστε να κάνουν γυμναστική στο σπίτι τους. Τώρα γνωρίζουμε όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε. Οι ποδοσφαιριστές προπονούνται καθημερινά. Προσέχουν πάρα πολύ και την διατροφή τους γιατί διαπίστωσαν από την προηγούμενη καραντίνα πόσο εύκολα μπορούν να πάρουν βάρος και λίπος. Άρα τώρα είμαστε όλοι πιο έμπειροι και αυτό θα βοηθήσει στη γρήγορη επανένταξη της ομάδας στους αγωνιστικούς ρυθμούς. Επίσης το προπονητικό τιμ ξέρει τώρα καλύτερα να διαχειρίζεται την ορθή επανένταξη των ποδοσφαιριστών και πως να ανεβάζει προοδευτικά τον όγκο και τον ρυθμό προπόνησης ώστε να μην έχουμε τραυματισμούς . Πιστεύω ότι η επανένταξη της ομάδας θα γίνει πολύ γρήγορα. Αν υπολογίσουμε ότι και οι άλλες ομάδες βρίσκονται σε lockdown όπως κι εμείς θεωρώ ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος με την δουλειά που κάνουμε όλοι, θα είμαστε και πάλι καλύτεροι σε σχέση με τους αντιπάλους μας.

Η μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος έθετε τον Παναιγιάλειο πρωταγωνιστή. Τι θα λέγατε στον φίλαθλο κόσμο που δεν κρύβει τον φόβο του για ενδεχόμενη αλλαγή στην μέχρι τώρα εικόνα των 4 πρώτων αγωνιστικών;

Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και τη στηρίζει με διάφορους τρόπους. Είναι η δύναμη της ομάδας και με την ενέργειά τους οδηγούν τον Παναιγιάλειο ψηλά. Να είναι σίγουροι ότι όλοι μας κάνουμε ότι μπορούμε και καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να συνεχίσει η ομάδα την αγωνιστική εικόνα που εμφάνισε και πριν την αναστολή του πρωταθλήματος. Ο Παναιγιάλειος βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος γιατί είναι μια πραγματική ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Είναι ένα σύνολο με εξαιρετική συνοχή σε όλες της τις γραμμές και που οι ποδοσφαιριστές που την αποτελούν αγωνίζονται όλοι για έναν και ένας για όλους. Η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ αγαπούν πολύ την ομάδα και θέλουν να την φθάσουν ψηλά. Όλα αυτά αποτελούν τον χαρακτήρα της ομάδας όπου είναι αρκετά για να είμαστε όλοι σίγουροι για μια σταθερή εικόνα ανεξαρτήτως συγκυριών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr