background img
banner
banner

ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη, λέει «όχι στον… «στημένο διαγκωνισμό»

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή σκοπίμως δεν βρίσκει κατάλληλο χώρο για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να μονιμοποιήσει μια διαδικασία παράλληλων μονόλογων μέσω της τηλεδιάσκεψης, καταγγέλλει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Κάνοντας γνωστό ότι θα παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση εφόσον θα προβληθεί απευθείας στο διαδίκτυο, εξαπολύει «βολές» και προς τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως άρπαξαν την ευκαιρία που τους πρόσφερε η δημοτική αρχή, για να «διαγκωνιστούν» μαζί της για την «αίθουσα, τα τραπέζια, και τις καρέκλες».

Όπως τονίζει, ΄΄επιδίωξη τους είναι να κρύψουν την μεγάλη συμφωνία τους, στις πολιτικές της δημοτικής αρχής που ευνοούν, την επιχειρηματικότητα, την ανταποδοτικότητα, την μη διεκδίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδυλίων για τις έκτακτες ανάγκες του λαού της Αιγιάλειας όπως γίνεται με τα απορρίμματα. Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι «πλειοψηφούσες παρατάξεις» συμφωνούν να βάλουν το «χέρι στη τσέπη» του δημότη είτε με την περσινή αύξηση των δημοτικών τελών κατά 20%, είτε με την φετινή αύξηση των τετραγωνικών στις λαϊκές κατοικίες, προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως κανένας τους δεν παίρνει θέση στην πρότασή της για τη μείωση των δημοτικών τελών στον ελάχιστο συντελεστή (1.30ευρω/τμ) για τα λαϊκά νοικοκυριά-καταστήματα, και την αύξηση στον ανώτατο συντελεστή (9,85ευρω/τμ), και μάλιστα ενοποιημένο, για τις μεγάλες επιχειρήσεις. ΄΄Κανένας τους δεν παίρνει θέση, για τη παραγραφή των άδικων προστίμων που επέβαλε ο Δήμος το καλοκαίρι, στα καταστήματα εστίασης του Αιγίου επειδή ακολουθώντας τους υγειονομικούς κανόνες άπλωσαν τα τραπεζοκαθίσματά τους . Όλες οι άλλες παρατάξεις στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αιγίου, αρνήθηκαν να πάρουν θέση στη σχετική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης΄΄, σημειώνει ακόμη ξεκαθαρίζοντας πως δεν συμμετέχει σε αυτό τον «στημένο διαγκωνισμό», ωστόσο θα απαιτήσει να παίρνουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη και φορείς του λαϊκού, εργατικού, και αγροτικού κινήματος που ζουν καθημερινά τις αγωνίες και ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr